Caritas

Mostarska Katedrala: Humana kreativnost u susret Došašću

Lifestyle / Putujte s nama | 21. 11. 2015. u 16:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volonteri župnog Caritasa mostarske Katedrale već proteklih mjesec dana aktivno svojim kreativnim ručicama prave božićni nakit i ukrase.

Cilj ovog predbožićne akcije jest da bi se prodajom nakita poslije sakupio novac koji ide u humanitarne svrhe, za kupnju paketa ljubavi koji će biti darovani socijalno ugroženim obiteljima i korisnicima Caritasa, kako bi i oni osjetili radost Božića i da nisu zaboravljeni.

Mladi su se zaista potrudili i napravili prekrasne vijence, ukrase i nakit, a kupci će moći ukrasiti svoj dom i u isto vrijeme pomoći nekome. Napravili su pravi koncept te će posjetitelje svake nedeljne tijekom došašća očekivati nešto novo.

"Cijene nema, svaka kupovina je zapravo dobrovoljni prilog, a ovo je odličan način da ukrasite svoj dom za nadolazeće blagdane a u isto vrijeme pomažete nekome", ističu volonteri.

Humanitarna akcije će biti okončana božićnim koncertom koji će se održati u nedjelju 20. prosinca 2015. na trgu ispred Katedrale.

"Očekujemo vas u nedjelju poslije svake mise gdje će biti izloženi štandovi", poručili su mladi iz mostarske Katedrale, koji akciju pripremaju pod geslom "Vjera, ako nema djela, mrtva je u sebi".

Kopirati
Drag cursor here to close