Dan mira

Mostar: Obilježite Međunarodni dan mira i dođite po svoju kutijicu sa slatkim iznenađenjem

Lifestyle / Flash | 19. 09. 2014. u 14:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom subote 20. i nedjelje 21.9. MasterPeace, svjetski pokret za promociju mira, će obilježiti Međunarodni dan mira kroz 55 događaja u 46 zemalja pri tome uključujući mnoge konfliktom zahvaćene zemlje. Središnji događaj obilježavanja ovog datuma će biti koncert u Amsterdamu koji ima za cilj okupiti umjetnike iz različith zemalja svijeta i područja pogođenih konfliktnim situacijama.

MasterPeace klub Bosne i Hercegovine će i ove godine nastaviti sa aktivnostima posvećenim ovom danu. Glavna aktivnost će biti održana u Mostaru, na Španjolskom trgu, u nedjelju sa početkom u 12 sati. Aktivisti, zaposlenici i volonteri MasterPeace kluba i nevladine organizacije Snaga Mladih - Youth Power zadužene za implementiranje projekta MasterPeace kluba u BiH, će sugrađanima dijeliti kutijice sa slatkim iznenađenjem.

Dizajn kutijica koje će sugrađani dobiti je obogaćen porukama mira, sukladno događaju koji se obilježava. Ovakvi i slični događaji će se u isto vrijeme odvijati u cijelom svijetu; od Moskve do Los Angelesa i od Istanbula do Kabula; okupljajući veliki broj izvođača, umjetnika i volontera s ciljem promocije mira.

Aktivnosti će po prvi put imati ovako velike razmjere. MasterPeace se na globalnom nivou nada izazovu povijesnih promjena kada je u pitanju mir i promocija mira. Centralni događaj; koncert u Amsterdamu; po prvi put će okupiti 'posvađane' strane; izvođače iz konfliktom ugroženih područja, te izvođača iz različitih mjesta i država koje su trenutno u neprijateljskim odnosima.

Svi oni zajedno će istaknuti ono što je najbitnije; jednakost u različitosti, dijalog i na kraju; moto MasterPeace-a: Glazba iznad konflikta. Jedan od osnivača MasterPeace-a Ilco van Der Linde je istaknuo zadovoljstvo radom MasterPeace kluba Bosne i Hercegovine i naporima zaposlenika da promoviraju mir i suživot u lokalnoj sredini kroz mnogobrojne aktivnosti kako MasterPeace kluba tako i same organizacije Snaga Mladih - Youth Power.

Svima koji su u mogućnosti predlažemo da u nedjelju 21.9. prošetaju gradom i dođu podržati aktivnosti za promociju mira. Volonteri udruženja Snaga mladih i zaposlenici vas pozivaju da nastavite pratiti aktivnosti organizacije Snaga Mladih na Facebooku kao i MasterPeace kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close