odabrani

Modna elita: Raskošne haljine s Met Gale 2015.

Lifestyle / Flash | 05. 05. 2015. u 16:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Metropolitan Gala je najveća osobna zabava jedne od najutjecajnijih žena svjetske mode, Anne Wintour. Tako barem kaže New York Times, koji je uoči novog izdanja ovog otmjenog događanja izbacio članak o uspjehu koji je Wintour postigla kao predsjednica odbora. Wintour je na ovoj poziciji od 1999. godine, a tijekom svog mandata prikupila je značajne iznose za Metropolitan muzej. Samo prošle godine na večeri je prikupljeno čak 14 milijuna dolara, što je nevjerojatan iznos i za neke veće humanitarne večere na kojima se okuplja poslovna elita.

Ovogodišnja tema Met Gale je Kina, točnije zapadne percepcije Istoka. Izložba naziva "China: Through the Looking Glass," dolazi u pravo vrijeme, kad je Kina primarno rastuće tržište svjetskih dizajnerskih brendova koji manijakalno otvaraju svoje najveće dućane i prikazuju couture revije pred kineskom poslovnom elitom i novim bogatašima. Ova izložba predstavlja još jedan korak naprijed ka unosnoj suradnji Istoka i Zapada koja se trenutno reflektira kroz kineski konzumerizam zapadnih modnih brendova. Kineski donatori nisu štedjeli novac na podršci projekta te je Wintour ovim potezom napravila posao stoljeća, prenosi Buro247.hr. Uz Annu, ulogu domaćice izložbe preuzele su Jennifer Lawrence, Gong Li i Marissa Mayer i Wendy Murdoch.

Manje-više poštujući dress code, poznate dame sinoć su stigle na crveni tepih ruku pod ruku s dizajnerima. Iako je crveni tepih Met Gale mjesto koje apsolutno dozvoljava i podržava haljine na granici kostimografije neki su pretjerali u "doslovnosti" teme te isporučili stylinge nalik onima iz kineskog amaterskog kazališta, dok su neki pak toliko skrenuli s teme da nije bilo jasno o čemu se tu točno radi.

Rihanna je doslovno pomela konkurenciju s dramatičnim ulaskom u kaputu kineske dizajnerice Guo Pei. Sarah Jessica Parker iznenadila je prisutne pojavivši se u haljini švedskog high street brenda H&M, a Lady Gaga isporučila je jedno od najboljih izdanja u fantastičnom kostimu kuće Balenciaga.

Kopirati
Drag cursor here to close