Ples, ples

Mladi iz cijele BiH rasplesali Mostarce

Lifestyle / Zdravlje | 20. 08. 2017. u 23:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Mostarsko ljeto, u nedjelju navečer je u velikoj dvorani Narodnog pozorišta u Mostaru ponudilo još jedan vrlo kvalitetan sadržaj, a riječ je o po prvi put održanom Festival plesa pod nazivom 'Mostar Summer Dance Fest', koji je otvoren koreografijom 'Anadolija' Plesnog studija 'Mo Stars' koji je bio i domaćin plesača iz čitave Bosne i Hercegovine, navodi agencija Anadolija.

Plesni klubovi nastupili su u disciplinama: show dance, jazz dance, hip hop, street show, akrobatski rock and roll, LA-ST parovi, etno carakterni plesovi, contemporary, te mostarskoj publici pokazali bogatstvo umjetnosti kroz pokrete tijela i posebne koreografije.

Na velikoj sceni Narodnog Pozorišta Mostar publika je uživala u 23 koreografije, kojima su se predstvile plesne skupine iz čitave Bosne i Hercegovine. Voditeljica i koreografkinja 'Mo Starsa', Nataša Jekić, ističe kako je prvotni plan bio da se Festival plesa održi na platou ispod Starog mosta, te da je zbog vremenskih prilika održan ipak u Narodnom pozorištu Mostar.

"Na svu sreću, u Narodnom pozorištu je ambijentalno lijepo, što je veoma značajno za nastupe svih plesnih klubova koji su nam stigli iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojima su plesni klubovi iz Nevesinja, Sarajeva, Zenice, Banja Luke i Tuzle, a sve su to državni, europski i svjetski prvaci u određenim plesnim disciplinama", kazala je Jekić za Bljesak.info.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, Rašid Hadžović, je, otvorivši večerašnju manifestaciju, naglasio da se 'Mostar Summer dance Fest' po prvi put održava u okviru 'Mostarskog ljeta', te izrazio nadu kako će ovo postati tradicija za sljedeće godine i da će mostarska publika uživati u ljepoti i plesu.

Direktor Centra za kulturu Mostar, Senad Suljić, koji je jedan od organizatora 'Mostarskog ljeta', ističe da je ta manifestacija ispunila sva očekivanja. Večer plesa uz 23 bogate plesne koreografija svojim nastupom dodatno su obogatili glazbenici Adnan Jerlagić i Rizzo Ruža.

Kopirati
Drag cursor here to close