Debata u Bugojnu

Mješoviti brakovi su (ne)poželjni u BiH

Lifestyle / Flash | 27. 02. 2015. u 09:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta „Snaga različitosti“ u prostorijama Udruženja građana Prijatelji prirode „Eko element“ u Bugojnu upriličena je debata o temi: „Mješoviti brakovi su (ne)poželjni u Bosni i Hercegovini“.

Afirmacijsku ekipu predstavljali su učenici iz Bugojna, a negacijsku učenici iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Debatu je pratio veliki broj nastavnika i profesora, predstavnici „Eko-elementa“ i drugih udruženja građana s područja gornjovrbaske regije.

Projekt „Snaga različitosti“ traje već deset mjeseci, financijski je podržan od Veleposlanstva SAD-a u našoj zemlji, a realizira se na području Bugojna, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Donjeg Vakufa. Osnovni cilj projekta je promicanje međuetničkog dijaloga među učenicima, nastavnicima i pripadnicima multietničkih zajednica.

U proteklom razdoblju organizirano je nekoliko seminara, okruglih stolova i radionica, dok će projekt biti okončan debatama. Učenici su ranije debatirali o temi „Dvije škole pod jednim krovom“, a ostalo je još da se realizira debata o temi : „Ostati ili otići iz Bosne i Hercegovine?“.

Kopirati
Drag cursor here to close