Luda zabava

Međunarodni ljetni karneval predstavio Čapljinu širom Europe i svijeta

Lifestyle / Flash | 03. 08. 2014. u 08:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je u Čapljini održan tradicionalni XVI Međunarodni ljetni karneval.

Na karnevalu su sudjelovale mnogobrojne karnevalske skupine iz BiH, Republike Hrvatske i mnogih drugih zemalja iz cijele Europe.

Predstavnici skupina prvo su dočekani kod načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, koji je svima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak i druženje u Čapljini.

Karnevalsku atmosferu pogledajte u našoj galeriji fotografija.

Načelnik Smiljan Vidić je istaknuo kako je ovo veoma važna manifestacija za općinu Čapljina, posebice kad znamo da je Čapljina jedini grad u Bosni i Hercegovini koji je član Udruženja karnevalskih gradova Europe (FECC).

''Siguran sam da će i ovogodišnja manifestacija donijeti sa sobom dobru zabavu, kao što je to bilo i dosadašnjih godina. Na poseban način htio bih danas pozdraviti predstavnike Europske asocijacije karnevalskih gradova, kao i sve maškarske skupine koju su došle u Čapljinu.

Ovakve posjete daju na značenju našem karnevalu, koji svake godine sve više i više raste, tako da idućih godina očekujemo još veći broj grupa iz još više zemalja'', rekao je načelnik Vidić.

U ime Europske asocijacije karnevalskih gradova obratio se Josip Silov, koji je kazao kako su ponosni što je Čapljina član ove asocijacije.

Nakon kratkih obraćanja uslijedila je razmjena darova.

U 17:30 sati ispred Gradske sportske dvorane priređena je karnevalska zabava, koja je trajala do 20:00 sati, kada je povorka krenula ulicama Čapljine prema Trgu kralja Tomislava, gdje je više tisuća nazočnih pozdravilo karnevalske skupine koje su se predstavile na pozornici.

Nakon predstavljanja skupina upriličeno je svečano dodjeljivanje krune Kraljici karnevala. Titulu Kraljice karnevala ove godine ponijela je Čapljinka Izabela Jelčić.

Uslijedio je veličanstven vatromet, a potom zabava do kasnih večernjih sati uz Jelenu Rozgu.

Pokrovitelji manifestacije bio je načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić, dok je Bljesak.info bio jedan od medijskih pokrovitelja ovogodišnjeg Međunarodnog ljetnog karnevala ''Čapljina 2013''.

Vrijedi također istaknuti kako je ove godine vladalo veliko zanimanje za ovaj događaj, tako da su se brojne televizijske i radijske kuće, kao i redakcije portala i tiskanih medija, našli u Čapljini, odakle su u svijet poslali pozitivnu poruku o čapljinskom pa i hercegovačkom turizmu, zabavi, kulturi i nadasve odličnom gostoprimstvu...

Kopirati
Drag cursor here to close