Slični modeli

Maturantice izdvoje oko 500 KM za maturalnu večer

Lifestyle / Flash | 06. 05. 2016. u 11:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mature se bliže, maturantice biraju svoje haljine, a ova godina je definitivno u znaku dugih haljina.

Traže se uglavnom duge haljine, ali trendovi se od lani nisu promijenili, smatra kreatorica Slađana Soldo.

Po njenim riječima, maturantice najviše traže ono što se nosi na crenom tepihu, no sve su kreativne ideje iscrpljene pa se zadnjih godina traže većinom slični modeli haljina.

''Jedno vrijeme u modi su bile kratke haljine, no sada 99 posto maturantica traži duge, a zapravo matura i jeste noć kada maturantice zablistaju u svečanom izdanju'', kaže Soldo.

Maturantice traže duge haljine

Jedna od ovogodišnjim maturantica Nina S. kaže kako će ona nositi dugu crvenu haljinu.

''Gotovo sve moje kolegice će imati duge haljine. Cjelokupno opremanje za maturalnu večer izađe otprilike oko 500 maraka'', kaže nam ova maturantica dodajući kako po njenom mišljenju za maturalnu večer ne treba pretjerivati već izdvojiti u normalnim granicama bez obzira na imovinsko stanje.

Po riječima maturantica haljina, cipele i torbica se mogu naći do 300-400 KM, dok za šminkanje i frizuru izdvoje do 100 KM.

Haljine se podjednako i šiju i kupuju, ali se iznajmljuju što je jeftinije, kažu maturantice. Haljine koje se iznajmljuju se mogu naći po cijenama od 50 do 100 KM.

Klasični modeli bolje prolaze

Selma Bijedić dizajnerica iz Mostara kaže kako je ove godine ''in'' izabrati haljinu pastelnih boja. Savjetuje maturanticama izbor klasičnih modela bez puno ukrasa.

''Mislim da je nepotrebno da kupujemo haljine koje ćemo jednom u životu odjenuti. Ja bi se prije opredijelila za haljinu koju možemo iskoristiti poslije maturalne večeri, odnosno haljinu koju ćemo moći nositi u drugim prilikama. To su jednostavne haljine, elegantni krojevi i nešto je uvijek u modi'', rekla je Selma za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close