Kralj dijaspore

Mate Bulić slavi 30 godina karijere

Lifestyle / Flash | 31. 08. 2014. u 18:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U studenom ove godine koncertom u zagrebačkoj dvorani Lisinski Mate Bulić će proslavit 30 godina karijere. Toliko je prošlo od njegova prvog nastupa na festivalu kad je još pjevao kao amater i na kojem je osvojio prvo mjesto.

Profesionalnu karijeru počeo je tek 1984. godine, i to u Frankfurtu gdje je njegova adresa već godinama. U karijeri je izdao devet albuma, a neke od najvećih hitova za njega je napisao Marko Perković Thompson.

Kako je rođen u Čitluku 1957. godine u Hercegovini, ponosan je na svoj kraj i mnoge su pjesme posvećene upravo tom kraju. Nesuđeni je nogometaš, ali i profesor u školi.

Bulić je za 24sata.hr objasnio zašto je najprije postao slavan u inozemstvu, a tek u Hrvatskoj i BiH.

''Da, moj put je išao obratno jer sam odmah nakon završenog fakulteta otišao u Frankfurt, kamo me vuklo srce. Pjevao sam tu kod nas, ali amaterski, nastupao na festivalima kao mladi dečko, ali ženi Zdravki mogu zahvaliti što sam ostvario ovakvu karijeru i što već dvadesetak godina pjevam, a ne radim neki uredski posao. I da, najprije me je prihvatila naša dijaspora, a oni su donosili u Hrvatsku CD-ove te su tako moje pjesme čule i njihove obitelji, pa susjedi'', rekao je Bulić.

Bulić je za 24sata.hr prokomentirao kako je bilo odrastati u Blatnici.

''Najljepše je bilo kad je padala kiša jer onda nismo morali ništa raditi. Moji su se roditelji bavili poljoprivredom. Uzgajali su duhan i vinovu lozu te smo im morali pomagati. Moja dva brata i ja odmalena smo morali pomagati roditeljima u polju i naučili smo teško raditi'', rekao je Bulić.

Kopirati
Drag cursor here to close