Pet metara

Legoland: Grade se najveći neboderi na svijetu

Lifestyle / Flash | 08. 02. 2016. u 10:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tematski park Legoland u njemačkome Guenzburgu proširuje se i dograđuje novim građevinama, preciznije ondje će se od lego kockica izgraditi kopije pet najviših nebodera na svijetu, a posjetitelji će ih moći vidjeti od 19. ožujka, piše Hina.

Građevine su nastale od čak 400.000 lego kockica, a bit će podignute u omjeru 1 : 150.

Među njima je najviši neboder na svijetu, Burj Khalifa, koji se nalazi u Dubaiju. U prirodnoj je veličini visok 828 metara, a njegova kopija u Legolandu bit će visoka pet metara.

Posjetitelji će moći obići stokatnicu financijskog centra Ping Ana koji se nalazi u kineskom Šenzenu te Šangajski toranj, potom kompleks zgrada, točnije kula Abradž al Bait, poznatih i kao Mecca Royal Clock Tower u Saudijskoj Arabiji te najviša njujorška zgrada One World Trade Center.

Njemačka verzija Legolanda smještena na pola puta između Muenchena i Stuttgarta osobito je popularna među stranim turistima jer je do nje jednostavnije stići nego do originalnog Legolenda u danskome Billundu.

Danski Legoland otvoren je 1968. Zamišljen je kao izložba s kućicama i poznatim svjetskim građevinama napravljenima od lego kockica. Uz zabavne parkove u Danskoj i Njemačkoj, po istom su konceptu izgrađeni i parkovi u Engleskoj i Sjedinjenim Državama.

Kopirati
Drag cursor here to close