Javni dočeci skromni

Kriza pojela Novu godinu u BiH

Lifestyle / Flash | 21. 12. 2015. u 15:10 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doček Nove, a ispraćaj Stare godine u BiH će sudeći po svemu biti vrlo skroman.

Iako se proslava Nove godine bliži, informacije kojima raspolažu nadležni koji organiziraju dočeke su vrlo skromni, kao i proračuni s kojima se organizira Doček.

Bh. izvođači na trgu u Sarajevu

Grad Sarajevo po petnaesti put zaredom, organizira Javni doček Nove 2016. godine na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI centra.

''Grad Sarajevo kao lider ovog projekta maksimalno će se angažirati da svima, koji se odluče ispratiti staru i dočekati Novu 2016. u bh. prijestolnici, i ovaj put pruži dobru zabavu i provod'', rečeno je za Bljesak.info.

U novogodišnjoj noći nastupit će isključivo izvođači bh. glazbene scene: Amel Ćurić, Zoster, Vela havle i Radarska kontrola, a slavlje će biti upotpunjeno spektakularnim višeminutnim vatrometom.

Banja Luka organizira i dječju Novu godinu

Banja Luka svečani program dočeka Nove godine organizira na Trgu Krajine.

''Program počinje u 19 sati 31. prosinca. Odbrojavanje i vatromet označit će početak nove 2016. godine, a planirano je da program traje do jedan sat iza ponoći'', rečeno je za Bljesak.info iz gradske uprave Banja Luka.

Na trgu će nastupiti 'Moondance' i Vanja Mišić, Krajiški trubači, pop grupa 'Nair' i 'Combine quartet' i Slađana Zrnić.

Najmlađe sugrađane zabavljat će Dječiji zbor 'Vrapčići', sudionici festivala 'Mali kompozitor', 'Đurđevdanske zvjezdice', baletni studio 'Allegro', djeca iz banjalučkih vrtića s Djeda Mrazom i glumci Dječjeg pozorišta RS.

Nositelj aktivnosti organizacije proslave novogodišnjih praznika na otvorenom je banjalučki Kulturni centar Banski dvor.

Tuzla čeka Novu bez izdvajanja novca iz proračuna

Grad Tuzla će na jedinstven način obilježiti proslavu i doček Nove godine, bez izdvajanja proračunskih sredstava i troškova, jer će se koristiti resursi i oprema javnih poduzeća.

Inače, Gradsko vijeće Tuzle prošli tjedan je donio odluku o organiziranju javne proslave i dočeka Nove godine na Trgu slobode.

Na Trgu slobode već je instaliran reprezentativan objekt klizališta u vlasništvu JKP 'Pannonica', gdje će biti postavljena i velika jelka, a adekvatnim ukrasima će se osvijetliti i kompletno šetalište Korzo, kako bi se što veći broj građana mogao uz prigodnu glazbu družiti u novogodišnjoj noći.

Za građane su, kako piše Bh. glas, predviđeni i besplatni topli napici i hrana, a upućen je poziv svim gospodarskim društvima da se pridruže javnom dočeku Nove godine i da građanima osiguraju besplatno svoje prehrambene proizvode, kako bi se i na taj način svojim konzumentima zahvalili na vjernosti.

Gradsko vijeće Tuzla je obvezalo nadležne službe i javna poduzeća da 23. prosinca na sjednici Vijeća prezentiraju informaciju o kompletnoj organizaciji javnog dočeka Nove godine, koji treba postati tradicija u cilju omogućavanja građanima bar dijela novogodišnje atmosfere gradova Europske unije, i kako bi se građani mogli odrediti o načinu provođenja novogodišnje noći, piše Bh. glas.

Zenica šestu godinu nema dočeka

Doček Nove godine u Zenici na Trgu Alije Izetbegovića ni ove godine neće biti, potvrđeno je za Bljesak.info iz Gradske uprave Zenice.

Lokali i udruge će organizirati male proslave, dodali su, ali javnog dočeka neće biti. Posljednji doček na javnom mjestu u Zenici bio je 2009. godine.

Bihać – bogat program uz domaće snage

Pod pokroviteljstvom gradske uprave Bihaća, Kulturni centar Bihać i ove godine organizira doček Nove godine na gradskom trgu u Bihaću.

Iz kulturnog centra Bihać za Bljesak.info su rekli kako će na gradskom trgu biti organiziran 'dugometražni' zabavno glazbeni program, koji će započeti već u 21 sat.

Građane Bihaća očekuje mozaik dobre starogradske pjesme, sevdalinke, narodne i pop-rock muzike, i što je novina, izuzetno vrijednih i atraktivnih nagrada za posjetioce.

''Domaće snage će se pobrinuti za zabavno glazbeni program, tako će nastupiti Camino Verde, Fijasko Bend, Tamburaški orkestar Bedem, Romana i Dinko Kečalović, te stand up komičari Teatra mladih, sve uz voditeljsku palicu Esada Budimlića'', rekao nam je Mujaga Dedić, direktor Kulturnog centra Bihać.

Trebinje - slave i  mjere štednje otkazale Novu

Iz uprave Grada Trebinje za Bljesak.info su rekli kako ni ove godine neće imati doček Nove godine na otvorenom.

''U samo petnaest dana imat ćemo organizaciju nekoliko proslava od Badnjaka pa do Srpske Nove godine, pa zbog mjera štednje nećemo moći organizirati javni doček Nove godine'', rekli su nam iz Gradske uprave Trebinje, napominjući kako su im u naredne dvije godine uvedene mjere štednje zbog propasti Bobar banke.

Mostar - doček najavljen pa otkazan

Iako su postojale najave i dobra volja, javnog dočeka Nove godine u Mostaru neće biti.

Doček Nove godine u Mostaru planirala je organizirati Udruga za kreativni razvoj Kurziv, a kao zabavljači najavljeni su Mladen Grdović, Jasmin Stavros te mostarski glazbenik Ivo Jurić i lokalni bendovi.

Građani Mostara ni 11. godinu za redom neće imati proslave na otvorenom.

Kao i prethodnih godina, hoteli, restorani, kafići i disko klubovi organiziraju dočeke Nove godine, pa će vjerujemo oni biti puni umjesto javnih trgova.

Kopirati
Drag cursor here to close