U središtu Splita

Konoba & Bar Makarun: Ručajte s Dioklecijanom u srcu staroga Splita

Lifestyle / Flash | 12. 05. 2015. u 11:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako vas put nanese u Split, preporučujemo vam Konobu & Bar Makarun kao mjesto gdje se možete odmoriti, ručati i osvježiti u okruženju Dioklecijanove palače.

Ovaj restoran koji se nalazi na Trgu Marka Marulića u samom središtu Splita, može ugostiti do stotinu posjetitelja. Odlično vrijeme za posjetu je upravo proljeće i ljeto.

Uz jelovnik koji je baziran na mediteranskoj kuhinji sa svježom ribom, Makarun je idealno mjesto za turiste i gurmanske sladokusce.

''Specijaliteti su naši domaći makaruni i tradicionalna dalmatinska jela pripremljena na moderniji način. Za desert imamo našu tortu od domaći makaruna’’, rekao nam je Velimir Šimić šef kuhinje. 

Šef kuhinje Velimir Šimić za sebe kaže kako je prvi kontakt s kulinarstvom imao s 13 godina. Već ga je tada očarao kulinarski svijet. Radio je u vrhunskim restoranima po Hrvatskoj, među kojima je Bistro Apetit u Zagrebu.

''Najbolji začin ne možete pronaći u vrtu ili na policama kuhinje. Najbolji začin je ljubav prema kulinarstvu, koju svaki kuhar podari svojim jelima. Mi u Makarunu, jela pravimo s ljubavlju, a koliko smo u tome uspješni, najbolje je da dođete i sami provjerite'', rekao nam je na kraju Šimić.

Pored jela u ponudi Makaruna je kompletan bar svih pića. 

''Kao posebnu ponudu izdvajamo vrhunska bijela i crna vina od naših najboljih hrvatskih vinara i koktel kartu. Tu su još šampanjci i pjenušci'', rekao nam je Jurica Farac, vlasnik Makaruna.

Radno vrijeme konobe i bara Makarun je od 8 sati ujutro do 1 sat iza pola noći.

Kopirati
Drag cursor here to close