Pogledajte kako

Jedenje pizze može vam pomoći da smršavite

Lifestyle / Flash | 27. 08. 2016. u 16:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slasna pizza puna sira i šunke mogla bi biti rješenje za gubitak kilograma, pokazalo je nedavno provedeno istraživanje u Portugalu.

No kako piše britanski Telegraph, postoji kvaka. Ako je želite jesti i istodobno gubiti kilograme, u pizzi ne smijete uživati više od jednom tjedno, a ostalih šest dana morate paziti na unos kalorija.

Studiju je provela profesorica Rita Coelho do Vale s Universidade Católica Portuguesa. Ispitanicima podijeljenima u dvije skupine tjedni je unos kalorija ograničen na 10,500 kalorija, no jednoj je skupini ispitanika dopušten dan za "varanje" i hranu poput pizze.

Važno je bilo samo da ne prekorače dopušteni unos kalorija. Na dan kad su jeli pizzu ispitanicima ipak nije dopušteno da se nastave prejedati.

Utvrđeno je da nije postojala značajna razlika u broju izgubljenih kilograma među ispitanicima u dvije skupine, no oni koji su smjeli uživati u pizzi bili su motiviraniji da ostanu na dijeti od onih koji nisu smjeli zastraniti. Oni su očekivano postali zlovoljniji i postojala je veća vjerojatnost da će odustati od dijete.

Princip dana za varanje prepoznat je već ranije, no studija provedena 2013. godine sugerirala je da bi se čak i tog dana ljudi na dijeti trebali kloniti hrane bogate šećerima.

Kopirati
Drag cursor here to close