Ljubav spaja

Invazija ljubavi na Mostar završila spektakularno na Starom Mostu

Vijesti / Politika | 12. 09. 2015. u 08:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesti, a ujedno i posljednji, dan ''Invazije ljubavi na Mostar'' bio je od posebne važnosti za sve volontere koji su sudjelovali u organizaciji, a završni performans invazije je oduševio građane Mostara.

Volonteri su napravili detaljan plan performansa uz pomoć prijatelja iz Mostara. Cilj je bio da se na simboličan način ''konopcem ljubavi'' povežu četiri religijska objekta i to katolička crkva, džamija Tabačica, pravoslavna crkva i kamen temeljac židovske sinagoge.

Konopac je bio dug skoro hiljadu metara, a na njemu su građani Mostara mogli pročitati poruke mira, suživota i ljubavi. Također, ispred svakog od spomenutih objekata bilo je postavljeno srce od kartona na kojem su građani mogli upisati svoju poruku ljubavi.

Konopci su se na kraju spojili u čvor na Starom Mostu, gdje je postavljeno srce sa natpisom ''Ljubav spaja''.

Sama završnica je izgledala spektakularno uz pratnju medija, mnogih građana i turista koji su sve ispratili sa oduševljenjem.

''Još jednom želimo da se zahvalimo Mostarcima na gostoprimstvu i ljubavi koju su nam pružili te im poručujemo 'Mi smo vam pokazali put ljubavi, a vi nastavite da hodate njim'', za kraj su izjavili organizatori ''Invazije ljubavi na Mostar''.

Kopirati
Drag cursor here to close