Srušimo prepreke

"Inicijativa za Široki Brijeg" pokrenula humanitarnu akciju "Srušimo prepreke"

Lifestyle / Flash | 09. 02. 2016. u 08:39 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Inicijativa za Široki Brijeg" pokrenula humanitarnu akciju "Srušimo prepreke"

 Udruga "Inicijativa za Široki Brijeg" pokrenula je humanitarnu akciju "Srušimo prepreke" kako bi se prikupila sredstava za nabavu osobnog vozila prilagođenog za prijevoz osobe s invaliditetom te invalidska kolica.

U sklopu akcije građani pozivom na telefonski broj 092 890 820 doniraju 2 marke, a donaciju je moguće uplatiti i putem Unicredit banke, uplatom na transakcijski račun 3382202264860334, s naznakom "Srušimo prepreke".

Za uspješan završetak ove akcije potrebno je prikupiti oko 25 000 maraka, priopćeno je iz Inicijative za Široki Brijeg.

Novac za kupnju invalidskih kolica i vozila prilagođenog za prijevoz invalida prikuplja se za stopostotne paraplegičare, četrnaestogodišnjeg Stipu Ljubića i tridesetpetogodišnjeg Nikicu Bilaća.

Stipe Ljubić je invalid I grupe s prebivalištem u Širokom Brijegu. Učenik je osmog razreda osnovne škole Kočerin. S radošću i veseljem je, uz pomoć svoga oca Petra, redovito pohađao školu. Međutim, prije par mjeseci iznenada mu umire otac i od tada Stipe nema mogućnosti putovati u školu.

Stipe živi u zajedničkom kućanstvu s majkom i tri sestre od kojih je jedna, također, osoba s invaliditetom. Obitelj je financijski iscrpljena zbog dugogodišnjih visokih troškova Stipinog i Aninog liječenja i nije u mogućnosti sama riješiti ovaj problem.

Kroz akciju pod nazivom "Srušimo prepreke“ prikupljat će se sredstva za nabavu prilagođenog osobnog vozila kojim će obitelj Stipe Ljubića moći prevesti Stipu do škole i natrag.

Nikica Bilać je invalid I grupe s prebivalištem u Širokom Brijegu. Nikica je stradao nesretnim slučajem 1999. godine i od tada se kreće pomoću invalidskih kolica. Postojeća kolica su dotrajala i neadekvatna i onemogućuju bilo kakvo kretanje Nikici.

Obitelj je financijski iscrpljena zbog dugogodišnjih visokih troškova Nikičinog liječenja i nije u mogućnosti sama nastaviti borbu za Nikičino zdravlje.

Nikica živi u zajedničkom kućanstvu s majkom, ocem, sestrom i dva brata, od kojih je jedan osoba s posebnim potrebama.

Kroz akciju "Srušimo prepreke" prikupljaju se sredstva za nabavu invalidskih kolica pomoću kojih će se Nikica moći samostalno kretati.

Po završetku akcije javnosti će biti predočeni rezultati i ukupni iznos prikupljene pomoći. Eventualni višak prikupljene pomoći bit će usmjeren u otklanjanje prepreka za osobe s invaliditetom u školama u Širokom Brijegu, priopćeno je iz udruge "Inicijativa za Široki Brijeg".

Kopirati
Drag cursor here to close