"ogroman gubitak"

I svemir tuguje za Bowijem: Opraštanje od genija na društvenim mrežama

Lifestyle / Flash | 11. 01. 2016. u 11:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatikanski ministar kulture odao je počast Davidu Bowieju postavljajući na Twitter stihove njegove pjesme "Svemirska odiseja". Kardinal Gianfranco Ravasi napisao je na Twitteru u ponedjeljak:

„Zemaljska kontrola majoru Tomu preporučuje odbrojavanje, motori su na provjeri radi paljenja i neka je Božja ljubav uz tebe".

Izrazi sućuti povodom smrti Davida Bowieja pohrlili su nakon vijesti o njegovoj smrti, a političari, vjerski službenici i jedan astronaut izrazili su žaljenje za pokojnom pop zvijezdom.

Britanski astronaut Tim Peake na Twitteru je izrazio svoju tugu iz svemira s Međunarodne svemirske stanice, dok je gradonačelnik Londona Boris Johnson da "nitko više od njega u našem vremenu nije više zaslužio da ga nazovu genijem".

Upravo sam izgubio heroja

Nadbiskup Canterburyja Justin Welby u ponedjeljak je izjavio za BBC da je postao fan pjevača tijekom Bowiejevog ranog uspona ka slavi.

''Sjećam se da sam sjedio beskonačno slušajući njegove pjesme u sedamdesetim godinama i uvijek sam mislio na ono što je on predstavljao, što je uradio, na utjecaj koji je imao. Izuzetna ličnost'', napisao je Welby.

Komičar Ricky Gervais, koji je uvjerio svog idola da se pojavi u njegovoj TV emisiji "Extras," napisao je na Twitteru: '' Upravo sam izgubio heroja, počivaj u miru Davide Bowie", prenosi AP.

Britanski premijer David Cameron izjavio je da je smrt Davida Bowieja "ogroman gubitak". Britanski čelnik naveo je na postu objavljenom na Twitteru u ponedjeljak da je odrastao slušajući i posmatrajući Bowieja.

On je nazvao pokojnog pjevača "majstorom inovacije" i genijem pop glazbe koji ju je uporno promovirao.

Bowiejev predstavnik Steve Martin priopćio je da je pjevač preminuo "tiho" u nedjelju okružen obitelji nakon 18-mjesečne borbe s rakom.

Njemačka zahvalila Bowieju na pomoći u rušenju Berlinskog zida i nazvala ga herojem

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova PRIopćilo je u ponedjeljak da je David Bowie "među herojima" i zahvalilo se nekadašnjem stanovniku Zapadnog Berlina "za pomoć u obaranju zida".

Post njemačkog ministarstva na Twitteru uključuje link Bowiejeve izvedbe pjesme "Heroes" koja sadrži rečenicu "Mogu se sjetiti da sam stajao pred zidom".

''Zbogom Davide Bowie. Ti si sada među herojima. Hvala ti što si pomogao da srušimo zid'', navodi ministarstvo na Twitteru, prenosi AP.

Bowie je živio u Zapadnom Berlinu u kasnim 1970-im. Gradonačelnik Berlina Michael Mulller izjavio je da je pjesma "Heroes" postala "himna našeg tada podijeljenog grada i njegovog traganja za slobodom".

Mueller je kazao da "Berlinci oplakuju glazbenog genija i jednog od svojih najslavnijih sugrađana".

Kopirati
Drag cursor here to close