29. siječnja

Humanitarni koncert 'Pomozimo Sedini'

Lifestyle / Flash | 24. 01. 2015. u 13:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da ne postoji prepreka kada je bolest u pitanju, dokaz je slučaj Sedine Marić, mostarske samohrane majke. Naša javnost nije ostala ravnodušna na vijest da 35-godišnja Sedina vodi bitku sa zloćudnim melanomom kože koji je metastazirao.

Majka 7-godišnjeg školarca, kćerka umirovljenika i sestra ratnog vojnog invalida nije u stanju iznijeti se sa troškovima liječenja, od oko 100 000 KM, a koje Zavod za zdravstveno osiguranje FBiH nije odobrio. Sedina se već dugo vremena bori sa jakim i teško podnošljivim bolovima. Jedini lijekovi koje koristi su oni za njihovo ublažavanje, jer sredstava za terapiju liječenja nema, a vremena je sve manje.

Nakon što su to saznali građani Mostara od samo jedne osobe je preko noći na fb-u nastala grupa od nekoliko tisuća članova, koji su spremni pomoći Sedini. Razne humanitarne organizacije su također uzele učešća u ovoj humanitarnoj akciji.

Tim putem su krenula udruženja: Kulturno edukativni centar za ženu "Sehara", Omladinsko udruženje "Karađoz-beg", Info-servis za mlade i Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, pa su svoje ideje odlučili pretočiti u djela, a jedna od tih ideja je i humanitarni koncert koji će se održati uz posebnu pomoć i podršku Medžlisa Islamske zajednice Mostar, BZK 'Preporod' Mostar, RTV Mostar, TV Hayata i hotela Bristol iz Mostara.

Koncert je zamišljen kao večer sevdalinki, ilahija i kasida, a na njemu su svoje učešće uzele brojne poznate ličnosti iz bh. javnog života: Anida Idrizović, Armin Muzaferija, Anel Čorda, Amel Ćurić, Amna Keskin, Adnan Jakupović, Adnan Jerlagić, Mustafa Omerika, Selma Repeša, Salem Sihirlić, Latif Močević-Dah ljubavi, zborovi: Mostarske kiše, Misbah, El-Kamer, zbor Sejfullah, te glazbenici iz Mostara, predvođeni Adnanom Tinjakom, Adnanom Pajevićem, Alenom Gološem i Alenom Kadićem.

Sav prihod od ulaznica koje možete nabaviti po cijeni od 5 KM ići će u fond za Sedinino liječenje. Više informacija o prodaji ulaznica za koncert možete dobiti putem telefona 060 314 5345. Sportska dvorana "Midhat Hujdur-Hujka" će 29. januara u 20 sati svjedočiti ljudskost i humanost, jer svima nam je dobro znano, da je naše samo ono sto drugima damo, navodi se u priopćenju iz K.E.C. 'Sehara'.

Kopirati
Drag cursor here to close