Kosa ljubavi

Humane Hercegovke darovale kosu za bolesnu djecu

Lifestyle / Putujte s nama | 21. 01. 2016. u 09:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 36 djevojaka iz Posušja je darovalo kosu za bolesnu djecu. Naime, Vijeće mladih općine Posušje je organiziralo akciju ''Samo 20 cm kose za osmijeh jednog djeteta''.

''Hvala dragim osobama, lijepim frizerkama, Ivona Landeka, Filipa-Ria Sesar i Mira Lucović, koje su besplatno šišale sve osobe koje su se odlučile na donaciju. Akciji se, iz svih krajeva općine Posušje, odazvalo 36 djevojaka koje su darovale kosu'', rečeno je iz Vijeća mladih općine Posušje.

Najmlađa darivateljica bila je Petra Sabljo koja ima 4 godine.

''Žao mi je onih koji izgube kosu, želim da budu sretnije, moja kosa će narasti. Darujem kosu i zbog bake koja je umrla od raka'', rekla je Petra.

17. prosinca 2015. godine krenuli smo u projekt Samo 20 cm kose za osmijeh jednog djeteta. Ovih dana, isti je zavr...

Posted by Vijeće mladih općine Posušje on 19. siječnja 2016

Iz Vijeća mladih su se zahvalili svima koji su se odazvali akciji.

''Hvala svima koji su se odazvali akciji. Vaša veličina ne može se mjeriti. Onima kojima će ova donacija pomoći želimo sreću i svako dobro u životu'', rečeno je iz Vijeća mladih.

Prikupljena kosa namijenjena je Udruzi ''Kosa ljubavi''.

Udruga ''Kosa ljubavi'', koju su osnovale Marijana Čergar i Biljana Bjelajac Poznić,  bavi se prikupljanjem kose za osobe oboljele od malignih i autoimunih bolesti, osobito djece. Cilj im je imati u ponudi besplatne perike, pa u tijeku je akcija pod nazivom “Kosa ljubavi”.

Za jednu periku potrebno je 6 do 8 repova/pletenica, a za njezinu izradu do mjesec dana ili 80 do 110 sati, prenose hrvatski mediji.

Jeimo seee

Posted by Kosa ljubavi on 14. siječnja 2016

Može se donirati kosa minimalne dužine 20 centimetara, može biti bojana. Najbolje je da je kosa svezana u rep, repiće ili u pletenici, da je kosa oprana, suha i ne previše oštećena te spremljena u plastičnu vrećicu s podacima donatora (nije obavezno).  Kosu možete poslati na adresu:

Kosa ljubavi
Ljudevita Posavskog 25 e
10360 Sesvete.

Kopirati
Drag cursor here to close