Ne tražite je!

G-točka zapravo ne postoji!

Lifestyle / Seksualnost | 27. 08. 2014. u 13:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnovija istraživanja talijanskih istraživača kažu kako G-točka ne postoji.
G-točka je u medicinskoj literaturi opisana kao intimna zona koja stvara pojačani seksualni užitak.

''To je složenije od jedne točke i uključuje klitoris, vaginu i uretru koje imaju osjetljivu strukturu'', kažu autori novog izvješća.

U njihovom članku objavljenom u Nature Reviews Urology časopisu, kažu kako ono što donosi ženama pojačan seksualni užitak je puno složenije od samo jednog područja i uključuje potpuni reproduktivni sustav, uključujući i uretru i klitoris.

Znanstvenici predvođeni Emmanuele A. Jannini, profesoricom endokrinologije i seksologije na Tor Vergata Sveučilištu u Rimu, kažu kako je ideja jedne točke previše pojednostavljena.

G-točka je nazvana po Ernstu Grafenbergu, njemačkom ginekologu koji je predložio njezino postojanje 1950-te godine. Od tada se vjeruje kako je ona zaslužna za postizanje vrhunca kod žena.

Danas, kaže profesorica Jannini, moderne tehnike poput ultrazvuka omogućuju ginekolozima i znanstvenicima da vide ono što se događa na različitim dijelovima reproduktivnog sustava tijekom seksualne aktivnosti.

Autori izvješća su napisali: ''klitoris, uretre i prednji vaginalni zid doveli su do pojma CUV kompleksa".

To je, kažu, širi prostor koji kada se pravilno stimulira tijekom penetracije, može izazvati orgazme.

''Nadam se da je ovo kraj rasprave o tome gdje se nalazi nedostižna G-točka'', rekla je profesorica.

Prethodna istraživanja profesorice Jannini su utvrdila da je najdeblje tkivo između uretre i vagine kod žena koje su rekla da imaju G-točku.

I ostali istraživači su progovorili o mitu G-točke.

''G-točka ne postoji. Ona nema specifičnu fizičku strukturu", rekao je Dr. Charles Runels, koji kaže kako žene imaju O-točku - područje u blizini klitorisa i unutar vagine.

Dr. Runels nudi tretman pod nazivom O-Shot za koji kaže kako pojačava libido i seksualno zadovoljstvo.

O-Shot uključuje vađenje krvi i izdvajanje krvnih pločica. One su tada ubrizgavaju u područja u blizini klitorisa i unutar vagine čime se potiče rast novih stanica u tom području, što je sve više čini osjetljivom.

Kopirati
Drag cursor here to close