Uspjeh

Dženan Jahić: Mladi glazbenik i liječnik iz Mostara čije vrijeme tek dolazi

Lifestyle / Flash | 24. 06. 2014. u 13:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dženan Jahić je mladi Mostarac koji uspješno gradi svoju glazbenu karijeru. Na zadnjem festivalu ''Melodije Mostara osvojio je nagradu za pjesmu ''Mostarski behari'', na koju je ponosan.

''I oni koji nemaju izrazite veze sa Mostarom ne ostanu ravnodušni kada čuju pjesmu ''Mostarski behari''. Reakcije su zaista pozitivne, a pogotovo me raduje sto su i Mostarci shvatili koliko volim svoj rodni grad, i da gdje god živio Mostar je u mom srcu – taj predivni grad u srcu lijepe Hercegovine. Ponosim se time sto sam Mostarac i uvijek kažem da me Neretva okupala i mostarsko sunce obasjalo. Spot je do sada već trebao biti snimljen. Međutim, pogodila nas je prirodna nesreća, poplave, gdje je bilo potrebno preživjeti i pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Tada mi nije bilo ni do pjesme ni do snimanja spota. Na svaki mogući način davao sam i svoj doprinos. Svakako da planiram ekranizirati ovu pjesmu, jer mislim da ona to zaslužuje'', rekao je Dženan za Bljesak.info.

Dženan trenutno snimam novu pjesmu koja se zove ''Hyra''. Kako kaže to je nastavak odlične priče sa pjesmom ''Ajša''.

''Vjerujem da će to biti novi ljetni hit. A pjesmu je radila ista ekipa kao i ''Ajšu'' – tekst Marina Tucaković, glazbu Romario. Nakon 2008.godine, vrijeme je i za moj drugi album. Novi album uz Božju pomoć će izaći početkom 2015. godine'', rekao nam je Dženan.

Mladi pjevač je rekao kako je njegova glazbena karijera procvjetala zahvaljujući pjevaču, također Mostarcu, Željku Samardžiću.

''Da nije bilo Željka, zasigurno ne bih došao u kontakt s tako velikim autorima poput Marine, Romarija, i drugih. Uz njegovu pomoć, moja pjevačka karijera je zaista procvjetala'', kazao je Dženan, te dodao kako je jako bitno da se Mostarci međusobno pomažu.

Dženan je također surađivao s Halidom Bešlićem za kojeg je napisao pjesmu ''Kad si disala za mene''.

''Nakon suradnje sa Halidom, sada pišem i za druge pjevače. Halid Bešlić je najveća zvijezda narodne glazbe u regiji i njegov glas prodire do sredine srca – ima nešto posebno u njegovom glasu i sretan sam kad čujem na koji način je izveo moju pjesmu. Pjesma ''Kad si disala za mene'' je mnogo slušana i već se svira na koncertima sto me mnogo raduje. Imam zaista mnogo napisanih pjesama, ali one kao da čekaju pravi trenutak da budu otpjevane'', otkrio nam je Dženan.

Dženan kaže kako je u posljednje vrijeme imao mnogo poziva za nastup na privatnim zabavama, te je rekao da ukoliko ga publika bude željela slušati u Mostaru, da će se rado odazvati.

Ovaj svestrani mladi pjevač je rekao kako mu je ostao još jedan semestar, te diplomski rad na Medicinskom fakultetu kako bi imao diplomu liječnika u rukama.

Pored toga što je pred samim završetkom fakulteta, Dženan se može pohvaliti i s 20 titula prvaka BiH u plesu.

''Imam 20 titula prvaka BiH ubrajajući sve tri discipline: Latinoamericki plesovi, Standardni plesovi i kombinacija 10 plesova Latin+Standard. Ples sam počeo trenirati 1997.godine i nakon nekoliko godina to je ušlo u mene, postalo dio mene. U svemu je bitno htijenje i rad – i sve je moguće'', kazao je Dženan za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close