Podrška prosvjednicima

Dubioza kolektiv na prosvjedima u Sarajevu

Vijesti / Politika | 03. 04. 2014. u 13:16 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podršku prosvjedima u Sarajevu danas su pružili članovi bh. benda ''Dubioza kolektiv'' koji su na sarajevskoj Ferhadiji odsvirali nekoliko svojih, prepoznatljivih pjesama.

Nastupu su se pridružili prosvjednici koji su se u 12.00 sati okupili na trotoaru preko puta zgrade Predsjedništva BiH i veći broj prolaznika.

Član benda Brano Jakubović je kazao da su nastupi ovog tipa način na koji bend pruža podršku plenumima i demonstrantima da istraju u svojim ciljevima.

Dodao je da su otkazali komercijalne nastupe.

Naveo je da je plenum napravio ono što je trebao te da je na političarima hoće li te zahtjeve ispoštovati.

''Dva mjeseca je prošlo i političari za koji dan trebaju da se izjasne o zahtjevima, vidjet ćemo koliko su uradili. Ukidanjem prava na korištenje prostora u Domu mladih najavili su koliko ih sve to zanima'', istaknuo je Jakubović.

Po njegovom mišljenju JMBG prsvjedi su bili prvi udar, 7.veljače drugi.

''U jednom trenutku će svi milijuni doći na naplatu i kada ne bude plaće za policiju, doktore... dogoditi će se sljedeći udar i na ulice će izaći i bijeli i plavi mantili'', kazao je.

Prosvjedi preko puta Predsjedništva traju i dalje, a skup osigurava nekoliko policijaca. Plenum građana i građanki Sarajeva planiran je u 17.30 sati.

Podsjetimo, Dubioza kolektiv se 28. veljače pridružila prosvjednicima u Mostaru na Španjolskom trgu, te su na taj način podržali mostarske prosvjednike.

Kopirati
Drag cursor here to close