1. ožujka

Dog Trust otvara centar za obuku pasa

Lifestyle / Flash | 22. 01. 2016. u 11:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija Dogs Trust od 25. siječnja do 25. prosinca će financirati i osigurati tehničku podršku za cjelogodišnju sterilizaciju vlasničkih pasa, kao i kontinuiranu masovnu sterilizaciju i dodatnu obradu pasa lutalica u Kantonu Sarajevo.

Značajnoj podršci Fondacije u sprečavanju napuštanja pasa doprinijet će i centar za obuku pasa koji će biti otvoren 1. ožujka.

Cilj ovog programa je da se vlasnicima pasa Kantona Sarajevo omogućiti besplatno učenje kako efikasno upravljati ponašanjem svoga psa na najpozitivniji način, kako bi se smanjila mogućnost da ljubimca napuste zbog eventualnog neželjenog ponašanja.

U program mogu biti uključeni svi vlasnički psi iz Kantona Sarajevo - od mladih pasa, novih ljubimaca koji tu mogu sa svojim vlasnicima od početka formirati pozitivne navike, do pasa koji su već razvili neko neželjeno ponašanje koje predstavlja smetnju vlasniku.

Za informaciju o školi za pse i zakazivanje termina, vlasnici pasa iz Kantona Sarajevo mogu pozvati broj predstavništva - 033 832 593.

Također, Dog Trust će financirati i ''revakcinaciju'' protiv bjesnila za pse lutalice koji su ranije obrađeni kroz program Fondacije. ''Re-vakcinacijom'' će psi biti dodatno zaštićeni od ove opasne infekcije, te će se time eliminirati ovaj zdravstveni rizik za zajednicu.

''Besplatni programi sterilizacije i treninzi za vlasničke pse će spriječiti glavne razloge eskalacije problema pasa lutalica, a to su nekontrolirana reprodukcija, neplansko potomstvo ljubimaca koje vlasnici često napuštaju, te napuštanje ljubimaca zbog njihovog neželjenog ponašanja'', pripćeno je iz Dog Trusta.

Kopirati
Drag cursor here to close