Uz toplo vrijeme

Do kraja dana očekuju nas obilne kišne padaline; veljača toplija od prosjeka

Lifestyle / Flash | 12. 02. 2014. u 09:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U drugoj polovini dana u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje.

Glavnina padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U višim područjima će padati i snijeg. Poslijepodne se očekuje osjetan pad temperature zraka. Vjetar će biti umjeren i jak, na udare i olujan južnog i jugozapadnog smjera.

Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se većinom između 7 i 13 stupnjeva, na sjeverozapadu Bosne od 1 do 6, a u istočnim područjima do 18 stupnjeva.

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje je padala kiša. Na području Bihaća je padao i snijeg. Više sunčanog vremena je bilo u istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Prijedor i Sanski Most 4, Ivan-sedlo 6, Banja Luka, Gradačac, Livno i Zenica 7, Bugojno 8, Bijeljina, Doboj i Trebinje 9, Mostar, Neum i Sokolac 11, Sarajevo 13, Srebrenica 16 i Zvornik 17 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

''U BiH prva dekada veljače je bila znatno toplija u odnosu na višegodišnji prosjek. Na prostoru BiH u narednih nekoliko dana bit će i dalje toplije vrijeme u odnosu na višegodišnji prosjek, iako će te temperature biti znatno niže u odnosu na protekle dane'', kazao je klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

''U petak u poslijepodnevnim satima past će malo kiše, koja bi mogla padati i u subotu. A prema sadašnjim pokazateljima od nedjelje će opet uslijediti porast temperature i maksimalne dnevne bi mogle biti iznad 10 stupnjeva Celzijevih.

U Hercegovini bit će nešto malo više kiše, a temperature će narednih dana biti iznad 10 stupnjeva. Za dane vikenda, maksimalne temperature će biti i do 15 stupnjeva Celzijevih'', precizirao je Zulum.

Kopirati
Drag cursor here to close