slatka revolucija

Čokoladne vibracije zahvatile Mostar

Lifestyle / Flash | 30. 08. 2015. u 18:16 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čokoladne vibracije zahvatile su Mostar u nedjelju navečer, kada se na Španjolskom trgu okupio velik broj Mostaraca, od onih najmlađih pa do najstarijih, koji su s osmjesima razmjenjivali čokoladu.

Čokoladni neredi ove godine u Mostaru se održavaju četvrti put, do sada su se proširili na gradove u BiH, a po riječima inicijatora i organizatora ove manifestacije Ivana Rozića, čoko neredi iduće godine će 'napasti' i regiju.

Slatku atmosferu s čokoladnih nereda pogledajte u našoj galeriji fotografija.

''Prve godine su bili najmasovniji i najširi neredi, koji su planuli u nekom viralnom svijetu prvenstveno jer je bila nova i originalna stvar koja je privukla ljude i privukla na poseban način. Teško je nastaviti kontinuitet, pogotovo jer ja zadnje tri godine nisam bio u državi, stoga je logistički bilo teško izvesti neke stvari. Nadam se da će od iduće godine čoko neredi biti na nekoj drugoj razini gdje ćemo imati profesionalnu promociju, gdje će biti puno više gradova i veće sinergije, tako da bi plan bio osvojiti regiju'', rekao je u izjavi za Bljesak.info Rozić, otkrivajući kako se čokoladni neredi planiraju proširiti na Zagreb, Beograd, Podgoricu kako bi se i u drugim državama osjetila 'vibra čokolade'.

''Nadamo se da će nam to biti platforma da skočimo dalje, jer nismo mi posebni što smo se skupili tu i dijelimo čokoladu, ovo je nešto totalno ljudski što svaki grad treba imati. Tako da od iduće godine planiramo organizirano i profesionalno uraditi da bude zanimljivije, da ne dolazimo svaki put s istom tematikom'', ističe Rozić.

Cilj čokoladnih nereda, po njegovim riječima je da pošalje suptilnu poruku da Mostar nije grad slučaj iz kojeg proizlaze samo negativni naslovi i huliganizam, već i grad koji ima masu dobrih pametnih i sposobnih ljudi koji mogu uraditi velike stvari.

''Čokoladni neredi nisu nešto posebno, niti stvaraju radna mjesta, niti daju stipendije, niti otvaraju neke nove prilike za mlade, ali su platforma koja može pokazati da Mostar ima puno više potencijala nego što mu se daje sada'', zaključio je Rozić.

Unatoč velikim organizacijskim planovima za budućnost, naši sugrađani ne kriju zadovoljstvo i sadašnjom organizacijom čokoladnih nereda.

''Super situacija! Volim da se održavaju svake godine, Roza je sa svojim prijateljima odlično smislio sve, mislim da je ovo super stvar za Mostar'', rekla nam je jedna od sudionica čokoladnih nereda.

Druga 'čokoladna huliganka' Gabrijela nije krila zadovoljstvo samom idejom čokoladnih nereda, međusobnim dijeljenjem čokolade, ali i doniranjem čokolade za 'malu raju' iz domova za nezbrinutu djecu.

''Čokoladni neredi su super ideja, a dijeleći čokoladu i osmjehe Mostar razbija sve barijere i šalje slatku poruku u svijet. A ne mogu zamisliti koliki će osmjesi biti na licima djece iz domova kada dobiju svu ovu čokoladu koju su svi od srca darovali'', rekla je Gabrijela za Bljesak.info .

Kopirati
Drag cursor here to close