Suša

Boje jeseni u ljetnom Mostaru

Lifestyle / Flash | 09. 08. 2015. u 14:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sušno razdoblje u ljetnim mjesecima izazvalo je dosta požara na području Hercegovine. Neki su još uvijek aktivni, poput onih na Prenju i kod Trebinja. Vatra ostavlja pustoš i uništava zelenilo.

Ni vatrogasci u Mostaru nisu bili pošteđeni, te svakim danom nižu intervencije. Osim njih, o okolišu bi trebali brinuti stanovnici, ali i komunalci.

U proteklih dva mjeseca palo je vrlo malo kiše, te su posljedice vidljive na površinama gdje rastu trava, borovi i ostalo raslinje.

Tako se u Mostaru bilježe boje jeseni u ljetnom razdoblju, jer je opalo lišće sa stabala prekrilo ulice. Malo toga se radi kako bi zelene površine ostale zelene. Posao koji komunalci obavljaju je večernje pranje ulica, dok se zelene površine zalijevaju oko Gimnazije, duž Bulevara i u blizini mosta 'Hasan Brkić' automatskim uključivanjem prskalica.

Stoga je poduzeće 'Parkovi' na nekoliko lokacija postavilo velike kontejnere, te se ulice dodatno pometu tijekom jutra kako bi koliko-toliko lišće bilo uklonjeno s ulica. Ne treba ni spominjati ionako začepljenje kanalizacijske odvode od lišća, zemlje, pijeska, a što će se tek osjetiti kada uskoro dođe jesen i krenu padati kiše.

Tek pojedinci ispred svojih kuća ili zgrada u kojima žive, brinu o zelenim površinama u gradu, umjesto da se briga o zelenim površinama podigne na veću razinu.

Kopirati
Drag cursor here to close