u nedjelju

BiH očekuje olujno nevrijeme

Lifestyle / Flash | 15. 08. 2015. u 13:54 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BiH danas je prijepodne bilo pretežno sunčano. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti uvjetovao je lokalne pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 19 stupnjeva, Bihać 24, Ivan-sedlo i Kupres 28, Bugojno i Livno 30, Sanski Most i Srebrenica 31, Sarajevo 32, Neum, Trebinje i Zvornik 33, Banja Luka, Mostar, Prijedor i Zenica 34, Gradačac 35, Doboj i Tuzla 36 i Bijeljina 37 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Za regiju Mostar, u subotu je upaljen žuti meteoalarm koji upozorava na ekstremno visoke temperature i grmljavinu.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom.

Moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Popularna facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna postavila je upozorenje na promjenu vremena, te objavila kako prijete nepogode intenzivna grmljavina, obilni pljuskovi, jak vjetar, grad i lokalne bujične poplave.

''Već idućih sati, večeras, noćas, sutra ali i sljedećih dana lokalno je moguće olujno nevrijeme. To se odnosi na Jadran, Hercegovinu, Crnu Goru, kopno Hrvatske, Makedoniju, Srbiju, Sloveniju, Bosnu Kosovo i Mađarsku.

Moguća je jaka grmljavina, tuča olujni vjetar, pojava pijavica čak lokalno možda i tornada i lokalne bujične poplave'', navedeno je na spomenutoj stranici.

( POTVRDA UPOZORENJA )UPOZORENJE!! 14. 8. 2015.Razdoblje: 15. - 20. 8. 2015.( Hrvatska, Bosna i Hercegovina i...

Posted by Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna on Friday, August 14, 2015
Nestabilno vrijeme povremeno će loše djelovati na meteoropate, pri čemu bi osjetljive osobe ipak trebale osjetiti izvjesno olakšanje, s obzirom da će biti dosta svježije u odnosu na prethodne dane. Pri tome će opća slika biti ljepša u u sjevernim krajevima Bosne, ponajviše zbog manjih količina padavina.
Kopirati
Drag cursor here to close