Povezivanje

Biciklisti iz Kragujevca stigli u Sarajevo, u subotu stižu u Mostar

Lifestyle / Flash | 25. 07. 2014. u 15:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklisti Paraolimpijske akademije 'Junior' jedanaestog tradicionalnog tandem biciklističkog maratona 'Kragujevac - Mostar 2014.' stigli su u petak u Sarajevo. Kao i svake godine maraton će imati četiri etape i to Kragujevac - Užice, Užice - Višegrad, Višegrad - Sarajevo i Sarajevo - Mostar.

Sarajevski doček upriličen je u Muzičkom paviljonu parka At mejdan u Starom Gradu, općini koja svake godine podržava ovu manifestaciju. Bicikliste su dočekali predstavnici Općine na čelu sa nogometnom legendom Mehmedom Janjošom Čalom.

Prema riječima generalnog tajnika akademije i vođe biciklističkog pohoda Gorana Nikolića, ove godine navršava se desetljeće od prvog maratona.

"Maraton postaje tradicija i posebno nam je drago zbog dobre suradnje s Općinom Stari Grad. Kragujevac i Stari Grad prve su lokalne samouprave Srbije i BiH, koje su nakon rata uspostavile pobratimske odnose. Naše općine su nositelji mira i ovaj pohod ga simbolizira", kazao je Nikolić.

Biciklisti iz Sarajeva polaze sutra u sedam, a u Mostar stižu u podne, gdje će ih na Gradskom bazenu dočekati plivači Kragujevca i Mostara, te čelnici Sportskog saveza grada na Neretvi.

Kopirati
Drag cursor here to close