Odjeće više ne treba

Apel s terena: Najpotrebnije su higijenske maske, čizme, lopate, rukavice

Lifestyle / Flash | 20. 05. 2014. u 07:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trenutno su najpotrebnije higijenske maske, čizme, lopate, metle, radne i higijenske rukavice, higijenske potrepštine i slične stvari'', javljaju iz Caritasa Mostar apele s terena.

Mole se svi koji pomažu i žele pomoći da više ne donose odjeću, jer je već ima previše, nema se gdje skladištititi, a zauzima puno prostora.

Kako su već ranije kazali iz Caritasa za pomoć stradalima od poplava prikupljene su velike količine hrane i higijenskih artikala, koje su i dalje najpotrebnije.

S obzirom da spremnost za pomoć ne prestaje, prikupljanje i slanje pomoći za stradala područja u Bosni nastavit će se u subotu, 24. svibnja, od 9 do 16 sati, na istome mjestu u župi sv. Ivana u Mostaru.

''Ljubav je jedino blago koje se množi dijeljenjem'' - riječi su jednog mudrog čovjeka.
U točnost i ispravnost ove na prvi pogled nelogične rečenice uvjerili smo se na nekoliko praktičnih pokazatelja.

''Kako drugačije objasniti činjenicu da smo: - jučer prikupili i napunili punih 6 vozila i uputili ih za pomoć najugroženijima u Bosni, a danas smo prikupili i napunili 8 vozila. Od kojih jedan šleper od 25 tona - jučer smo strahovali od toga kako ćemo prevesti sve što smo prikupili, a već danas imamo na čekanju i raspolaganju gotovo deset kombija i kamiona koji će svoje usluge obaviti potpuno besplatno. Jučer smo skoro ispraznili naše skladište, a danas smo već na početku akcije. To isto skladište našli gotovo popunjeno.

Jučer smo na raspolaganju imali oko 70-ak volontera, a danas ih je bilo gotovo 150. Do jučer smo prikupljali pomoć samo u gradskim Mostarskim župama, a danas su nam se pridružile župe: Neum s tri velika kombija, Aladinići s dva kamiona, Čapljina s jednim kombijem i župa sv. Tome iz Mostara s dva kombija. U sljedećim danima očekujemo dolazak pomoći iz ostalih hercegovačkih župa, a već sada su nam se najavile župe: Stolac, Polog, Rotimlja, Gabela Polje, Dračevo, Čitluk i Konjic'', piše na stranicama Caritasa.

I tako - ova naizgled nelogična i apsurdna rečenica, kako piše Caritas postaje stvarnost zahvaljujući ljudskoj plemenitosti i srdačnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close