Angelinina nasljednica

Alicia Vikander je nova Lara Croft

Kultura / Film TV | 29. 04. 2016. u 07:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda filma "The Danish Girl" Alicia Vikander imenovana je za glavnu glumicu u novim izdanjima filmova "Tomb Raider", kojeg je proslavila Angelina Jolie.

Vikander će igrati dobro poznatu Laru Croft, a u trci za prestižnu ulogu ona je porazila Daisy Ridley. Razlog zbog kojeg se dugo čekalo na nasljednicu Angeline Jolie je taj što je studio čekao finalnu verziju scenarija, usprkos tome što je sam projekt oživljavanja ovog serijala započeo 2013. godine.

Prvi, originalni Tomb Raider nastao je kao video igrica 1996. godine, a prodan je u više od 35 milijuna primjeraka. Za Vikander će ovo biti četvrta velika uloga, nakon što se dokazala u filmovima poput spomenutog "The Danish Girl", "The Man from U.N.C.L.E" i "Ex Machina".

Ostvarila je i jednu od vodećih uloga u nadolazećem projektu Jason Bourne.

Alicia Vikander, iako još uvijek relativno mlada glumica iza sebe ima Oscara za glavnu sporednu ulogu, kojeg je dobila za izvedbu u hvaljenom "The Danish Girl".

 

Ova 27-godišnja glumica karijeru je započela igrajući male televizijske uloge u rodnoj Švedskoj a danas zahvaljujući svom talentu uživa pozornost kako publike tako i filmskih kritičara koji ju obožavaju. Iako je prve manje uloge dobila sa samo 7 godina, velik dio svog života maštala je o poslu balerine.

Nakon završene prestižne švedske baletne škole Royal Swedish Ballet School sa samo 15 godina iz rodnog se Gothenburga preselila u Stockholm sa željom da strast i ljubav prema plesu i baletu pretvori u profesiju.

Nakon nekoliko manjih uloga svjetskoj je publici postala poznata 2012.godine nakon pojavljivanja u filmu Anna Karenina, a od tada u svoj je bogat životopis upisala brojne hitove i nagrade. Ove sezone na nedavno dodijeljenim Zlatnim globusima dobila je čak dvije nominacije za dva različita filma; The Danish girl i Ex Machina a u istom smjeru nastavila je i ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close