Vitez i Vareš

Aktivnostima i radionicama protiv droge

Lifestyle / Flash | 08. 08. 2012. u 10:39 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesec dana druženja, zabave i usavršavanja kreativnosti mladih i ove godine u Vitezu i u Varešu odvija se u organizaciji Udruge "Narko ne", čije je sjedište u Sarajevu.

Deset mladih studentica iz Švicarske došle su u Vitez i Vareš kako bi zajedno s mladim ljudima iz navedenih gradova radili zanimljive aktivnosti i radionice te upotpunili ljeto, navodi se u priopćenju Udruge "Narko ne".

Mlade Švicarke su studentice pedagogije, socijalne pedagogije i viših škola umjetnosti, a svojim radom u BiH pripomažu smanjenju ovisničkog života u Vitezu i Varešu.

Ranijih godina ovaj projekt zasnivao se ponajviše na radu u prirodi, uljepšavanju okoliša, no ove godine radi se i nešto novo.

"Mladi volonteri, lideri iz BiH i Švicarske prave s djecom zanimljive stvarčice kao što su narukvice, rapsovi te raznovrsne stvari s papirom i tekstilom. Na taj način djeca ne samo što uživaju u vremenu provedenom radeći, već istovremeno upotpunjuju svoje kreativnosti. Kao završni događaj u srijedu 8. kolovoza na trgu u Vitezu održat će se dječji festival. Sudionici programa su ujedno sudionici ovoga projekta, počevši od djece, te volontera i lidera. U program su uvrštene razne igrice, kazališni skečevi itd", stoji u priopćenju Udruge "Narko ne".

Kopirati
Drag cursor here to close