Nova akcija

Akcija Let's do it krajem listopada

Lifestyle / Flash | 16. 09. 2014. u 06:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Let’s Do It – milijun sadnica za 1 dan' powered by HT ERONET je naziv za veliku volontersku akciju sadnje drveća u Bosni i Hercegovini. Ova akcija je posvećena prvenstveno pošumljavanju šumskog zemljišta, ali i sadnji drveća u parkovima, drvoredima, dvorištima i sl. Akcija se planira provesti sinkronizirano u jednom danu u isto vrijeme na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine - subota, 25. listopada 2014. godine s početkom u 9 sati.

Akciju organiziraju Udruženje građana 'Ruke' iz Sarajeva i Udruženje građana 'Mozaik prijateljstva' iz Banja Luke, odnosno u partnerstvu sa vladinim sektorom, javnim i privatnim gospodarskim subjektima, školama/fakultetima i drugim nevladinim organizacijama - udruženjima, kao i uz podršku međunarodne zajednice, akademske zajednice, javnih i privatnih medija (elektronskih i printanih medija), te uglednih osoba iz javne društvene i poslovne sfere života.

Fokus ovogodišnje akcije 'Let's Do It – milijun sadnica za 1 dan' će u potpunosti biti usmjeren ka sanaciji katastrofalnih klizišta koja su, nažalost, zadesila mnoge krajeve u Bosni i Hercegovini.

Prošle godine, 24. listopada, provedena je prva akcija sadnje drveća 'Let’s Do It – milijun sadnica za 1 dan' uz veliku pomoć partnera, sponzora i prijatelja ovog projekta, te uz nesebičnu pomoć i podršku naših vjernih volontera.

Ostvareni su zavidni rezultati i to:
- aktivno učešće više od 9 000 volontera;
- sudjelovanje 73 općine;
- zasađeno je 230 000 sadnica raznih vrsta drveća.

Ideja za akciju 'Let's Do It – milijun sadnica za 1 dan' je proizašla iz saznanja da se u Bosni i Hercegovini ne vodi dovoljno računa o šumama koje su jedno od najvećih prirodnih bogatstava naše zemlje.

Ciljevi akcije 'Let's Do It – milion sadnica za 1 dan' su:
- Zasaditi 1 000 000 sadnica drveća;
- Osigurati učešće najmanje 20 000 volontera;
- Podići svijest i educirati javnost o zaštiti životne sredine i važnosti šumskih ekosistema, priopćeno je iz udruženja 'Ruke'.

Kopirati
Drag cursor here to close