Sedmodnevna radionica

Završena grafička radionica u Počitelju

Kultura / Flash | 21. 04. 2014. u 14:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 20. 04. 2014. godine, u objektu Internacionalne Kolonije Počitelj završena je sedmodnevna grafička radionica Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine rađena u okviru USAID-ovog i CRS projekta PRO-Budućnost.

Na ovoj radionici je otisnuto više od dvijestotine grafičkih listova u tehnici linoreza. Sudionici, studenti grafike svih bosansko-hercegovačkih akademija: ALU Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru, Akademije umjetnosti Univerziteta u Banja Luci, ALU Trebinje Univerziteta Istočno Sarajevo, ALU Univerziteta u Sarajevu i studenti sa Odsjeka likovne kulture Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić.

Studenti su za vrijeme trajanja radionice i boravka u Počitelju, pored cjelodnevnog rada imali priliku upoznati i razgovarati s akademikom Dževadom Hozom, doajenom grafike ovih prostora i autorom knjige " Umjetnost Multioriginala" .

Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu će mape signiranih grafičkih listova Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine svečano uručiti i pokloniti svim institucijama, i akademijama čiji su studenti sudjelovati u ovom projektu.

Otisci ove radionice će uskoro biti predstavljeni na većem broju izložbi i široj bosansko-hercegovačkoj javnosti, navodi se u priopćenju Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close