Guitar Fest

Zapažen uspjeh učenika OGŠ Brotnjo na međunarodnom natjecanju ''Sarajevo International Guitar Fest''

Kultura / Glazba | 15. 04. 2015. u 18:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo ostvarili su zapažen uspjeh na međunarodnom natjecanju ''Sarajevo International Guitar Fest'', koje se održalo u Sarajevu od 10. do 13. travnja 2015. godine.

Natjecanje je bilo na visokoj organizacijskoj i natjecateljskoj razini. U prvoj solo kategoriji gitare, između velikog broja natjecatelja, učenica IV. razreda Lara Jurešić osvojila je visokih 90,4 boda i zauzela četvrto mjesto.

U prvoj kategoriji komorne glazbe učenice Marijeta Šarac (II. razred, violina) i Leonarda Šarac (II. razred, gitara) sa 93,4 boda osvojile su prvo mjesto, dok su u trećoj kategoriji komorne glazbe, unatoč jakoj konkurenciji iz Slovenije i Hrvatske, učenici Maro Bulić (V. razred, flauta) i Lara Jurešić (IV. razred, gitara) osvojili 89,6 bodova i drugo mjesto.

Učenici su program pripremali uz stručno vodstvo svojih nastavnika: Irene Vučić (prof. violine), Tine Korać (prof. flaute) i Željka Mandarića (nast. gitare).

Ovo je samo još jedan u nizu brojnih uspjeha učenika Osnovne glazbene škole Brotnjo, koji svojim marljivim radom obogaćuju naš kraj i promiču kulturu na ovim prostorima, ističu iz Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Na kraju su dodali kako se njihovi učenici pripremaju i za nadolazeće Federalno natjecanje u Sarajevu te Međunarodno natjecanje drvenih puhača u Požarevcu (Srbija).

Kopirati
Drag cursor here to close