Susret Hardomiljčana

Zanimljivim manifestacijama završena proslava blagdana sv. Stjepana

Kultura / Flash | 06. 08. 2012. u 08:46 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetom misom i susretom Hardomiljčana završena je u ovom selu ljubuške općine proslava blagdana svetog Stjepana, zaštitnika tog mjesta kome je i posvećena crkva na Hardomilju početa s gradnjom davne 1928. godine. Svečanu svetu misu predvodio je fra Drago Vujević, a pjevanjem ju je uzveličao veliki župni zbor s Humca.

Na tradicionalnom Stipandanu i susretu Hardomiljčana okupilo se više stotina mještana i njihovih prijatelja i gostiju. Nakon mise uslijedio je nastup HKUD Hardomilje i gostiju HKUD Crnašica Knešpolje, KŠD Rakitno, KUD Dusina i KUD Vrgorska krajina.

Druženje i susret Hardomiljčana i njihovih prijatelja uz piće, roštilj i pečenje potralo je do kasno u noć, a za atmosferu se pobrinuo tamburaški sastav Geraši iz Čapljine.

Time je završio program koji je započeo u utorak trodnevnom duhovnom pripravom sv. Stjepanu, a svaki od dana trodnevnice bila su i razna kulturna događanja. Tako je u utorak otvorena izložba slika akademske slikarice Tamare Grbavac, zatim je slijedilo predstavljanje monografije Iseljeništvo općine Ljubuški i dviju knjiga prof. Mate Grbavca, a na uočnicu glumcki HKUD Didak iz Gradnića izveli su dramsku predstavu "U godinama gladi".

Organizator svih događanja u sklopu proslave sv. Stjepana proteklih dana je Mjesna zajednica Hardomilje iz koje poručuju da pripreme za proslavu dogodine već počinju.

Kopirati
Drag cursor here to close