HAZU i HKD Napredak

Zajednička uskrsnica u Napretkovu domu

Kultura / Flash | 23. 04. 2014. u 20:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i HKD "Napredak" Mostar uskrsne blagdane su ‘zapečatili "Zajedničkom uskrsnicom", koja se održala večeras u HKD Napredak.

U programu Uskrsnice u Napretkovu domu sudjelovale su klape "Drača“, "Narenta“ i "Studenac“, Mostarske balerine, Napretkova folklorna skupina, violinistica Nikolina Pandža, Napretkovi mladi tamburaši i ostali.

''Na Uskrs mi slavimo svoju budućnost! Svima vama od srca želim sretan, radostan, blagoslovljen i svet Uskrs. Mi smo "uskrsla" mladost, sinovi "uskrslog" naroda i naša je pjesma Aleluja'', napisao je fra Andrija Nikić, predsjednik HKD Napredak.

''Blaženoj Djevici Mariji, apostolima i prvim kršćanima Isusovo uskrsnuće nije pravilo nikakve probleme. To je bila činjenica. Svjedok susreta s uskrslim Isusom, apostol Pavao piše: "Podsjećam vas, braćo i sestre, na radosnu vijest koju sam vam navijestio. Nju ste i prihvatili; na njoj i stojte. Njom bivate i spašavani, ako zbilja čvrsto držite (Božju) Riječ koju sam vam navijestio (.). Jer, predao sam vam, u prvom redu, ono što sam i primio: Krist je umro za naše grijehe, prema Pismima, i bio pokopan. Treći dan je bio uskrišen, prema Pismima, i ukazao se Kefi (Petru), zatim Dvanaestorici. Potom se ukazao braći kojih je bilo više od pet stotina zajedno od kojih većina još i sada živi, a neki su već umrli. Potom se ukaza Jakovu, pa onda Apostolima, i to svima. A naposljetku, ukazao se i meni koji sam donekle nedonošče" (1 Kor 15,1-8)'', napisao je fra Andrija Nikić, predsjednik HKD Napredak.''

Kopirati
Drag cursor here to close