Djelo Richarda Monteza

Više od 1000 Čapljinaca uživalo u mjuziklu ''Dvoje iz Galileje''

Kultura / Flash | 17. 01. 2015. u 09:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska sportska dvorana u Čapljini bila je sinoć premala da primi sve one koji su htjeli pogledati glazbeni spektakl ''Dvoje iz Galileje''.

Ovaj projekt realiziran je zahvaljujući dobroj suradnji između međunarodnog kazališta ''CornerstoneArts'' iz Sjedinjenih Američkih Država i ustanove ''Akademija'' Čapljina.

Večer je pozdravnim riječima otvorio fra Mile Vlašić, koji se zahvalio svjetski poznatom redatelju Richardu Montezu na odabiru Čapljine za ovaj veliki projekt.

''Svi koji su imali prigodu vidjeti 'Josip i kričave boje njegovih snova', prvi mjuzikl prikazan u Čapljini, vidjeli su s koliko je ljubavi i strasti Richard radio s mladim ljudima, a od srca mu se zahvaljujemo što je isto ponovio i sa mjuziklom 'Dvoje iz Galileje'.

Sama činjenica da je Čapljina prvi grad na karti svijeta u kojemu će se ove godine izvesti ovaj mjuzikl, govori puno o Richardovoj ljubavi prema Čapljini'', rekao je fra Mile Vlašić.

Sam redatelj zahvalio se okupljenima na odazivu i istaknuo kako mu je Čapljina posebno prirasla srcu.

''Predivno je raditi sa ovako mladim i nadarenim ljudima, koji su mi posebna motivacija i koji daju dodatan motiv i snagu za rad.

Čapljinu sam posebno zavolio još prošle godine i smatram da su stanovnici Čapljine jako srdačni i gostoljubivi ljudi, stoga se ovdje rado vraćam.

Kada je u pitanju mjuzikl ''Dvoje iz Galileje'', riječ je o prekrasnoj božićnoj priči, kojom želimo na veličanstven i spektakularan način zaključiti ovogodišnje božićno vrijeme'', rekao je Montez.

Zanimljivo je kako su u predstavi glumili glumci amateri, koji su na sceni bili pravi profesionalci, a dolaze iz Čapljine, Ljubuškog, Međugorja, Čitluka i Mostara

Organizatori su se zahvalili ahvaljujemo se Generalnom sponzoru Uredu načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, a posebnu zahvalu dobio je i Bljesak.info, kao glavni medijski pokrovitelj događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close