Film Daneta Komljena

"Višak vjetra" u Locarnou i Sarajevu

Kultura / Film TV | 17. 07. 2014. u 11:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Višak vjetra", kratkometražni film Daneta Komljena, svrstan je u službene selekcije filmskog festivala u Lokarnu, u Švicarskoj i Sarajevo Film Festivala u Bosni i Hercegovini.

Komljenov film "Višak vjetra" imat će svjetsku premijeru 13. kolovoza na 67. Festival del Film Locarno u okviru natjecateljske selekcije kratkih filmova Pardi di Domani. Regionalnu premijeru imat će nekoliko dana kasnije u okviru Natjecateljskog programa za kratke filmove na jubilarnom 20. Sarajevo Film Festivalu.

"Višak vjetra" je film o Dejanu i Bobanu.Dejan radi, jede, spava i priča o zimskim bazenima, drveću i o noći. Boban pliva u bazenu, vozi motor i priča o osmjesima, gradu i jugu. Dejan i Boban su braća blizanci.

Film je nastao u suradnji s braćom Bobanom i Dejanom Kaluđerom. Dejan, koji živi u Parizu, bio je u isto vrijeme i ispred i iza kamere, sam snimajući svoju svakodnevicu. Dio filma sa Bobanom je sniman u Banja Luci tijekom siječnja ove godine.

Treći segment "Viška vjetra" je arhivski materijal - izbor iz kolekcije Japanskih propagandnih filmova namijenjenih za zapadna tržišta koji su nastali u razdoblju od početka 50-ih do kraja 80-ih godina 20. stoljeća. Ove snimke je Komljen pronašao pije nekoliko godina u susjedovoj garaži na Novom Beogradu.

Kopirati
Drag cursor here to close