20. godišnjica

'Večer kulture Koreje' održana u Sarajevu

Kultura / Flash | 01. 11. 2015. u 07:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetogodišnjica uspostave diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Koreje obilježena je koncertom u Narodnom pozorištu u Sarajevu pod nazivom „Večer kulture Koreje“. Ministarstva vanjskih poslova dviju zemalja organizatori su koncerta koji se sastojao od točaka koreanske pop glazbe i plesa, a pokrovitelj je bilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Nastupili su glazbena grupa Coreyah i svjetski poznate plesne grupe Gamblerz Crew, Animation Crew i Rolling Hands kao jedinstveni plesni ansambl "Poeple on the Stage“ izvodeći neke od njihovih najuspješnijih točaka.

Na početku svečanosti, u ime Ministarstva vanjskih poslova Republike Koreje je veleposlanik te zemlje u BiH sa sjedištem u Zagrebu Hyung-won Suh podsjetio zvanice na dosadašnje prijateljske odnose i dobru suradnju dviju zemalja te naglasio da postoje veliki potencijali za njeno unapređenje.

‘’Koreansko veleposlanstvo ulaže sve napore za iskorišćavanje velikih potencijala za daljnji razvoj bilateralnih odnosa’’, kazao je. Dvije zemlje razmjenjuju političku podršku na međunarondoj sceni, dodao je veleposlanik i podsjetio da je Vlada njegove zemlje pružila dosad snažnu podršku i finansijsku potporu Bosni i Hercegovini.

‘’Na ekonomskom planu je izražena potreba za unapređenjem međusobnih trgovinskih veza i investiranja ‘’, kazao je Hyung-won Suh. Pošto zemlje zapadnog Balkana, a time i Bosna i Hercegovina, postaju sve popularnija turistička destinacija za Koreance, on je uvjeren da će i to utjecati na bolji razvoj ekonomskih veza.

Koreanski umjetnici zadnjih godina sudjeluju na festivalu "Sarajevska zima", naglasio je također govoreći o kulturnoj razmjeni dviju zemalja.U ime Ministarstva vanjskih poslova BiH zvanice je pozdravio Predrag Đokić, šef kabineta ministra vanjskih poslova BiH, naglasivši također dobru dosadašnju suradnju dviju zemalja i visok nivo međusobnog povjerenja u proteklih 20 godina.

‘’Bilateralni i politički odnosi su bez otvorenih pitanja, a Bosna i Hrecegovina će učiniti sve za nastavak dobrih odnosa, posebno za unapređenje ekonomskih relacija’’, poručio je Đokić.

I on je dodao da postoje značajne neiskorištene mogućnosti za unapređenje bilateralnih veza. Bosna i Hercegovina i Republika Koreja postigle su sporazum o uspostavi dipomatskih odnosa u prosincu 1995. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close