Podrška umjetnosti

Uz Pravoljudski filmski festival u Sarajevu stao Sarajevski kiseljak

Kultura / Flash | 11. 11. 2015. u 12:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine, na 10. Pravoljudskom filmskom festivalu, koji će se u Sarajevu održati u periodu od 11. do 16. studenog, uz društveno osviještenu umjetnost, kreativno dokumentarne i eksperimentalne filmove, stao je Sarajevski kiseljak, pružajući tako i ovoj vrsti neovisne umjetnosti svoju podršku.

U okviru ovog festivala, uglavnom se predstavljaju mladi filmski umjetnici, a većina tematika bave se društvenim problematikama i aktualnostima, poput ljudskih prava. I ove godine, na Prvo ljudskom festivalu će se prikazati XX filmova. U Sarajevskom kiseljaku ističu zadovoljstvo činjenicom da se Pravo ljudski festival održava već desetu godinu zaredom, i nadaju se da će se ta tradicija nastaviti i dalje.

„Pravo ljudski film festival jezikom umjetnosti ukazuje na važne društvene teme, zbog čega ima posebno mjesto na bh. filmskoj sceni. Sarajevski kiseljak kao kompanija cijeni ovakve inicijative i vjeruje da je izuzetno važno njegovati njihovu hrabrost i entuzijazam, te smo vođeni time vrlo rado podržali ovaj projekt. Mi ćemo i u budućnosti nastojati pružati svoj doprinos u razvoju suvremenog umjetničkog izražaja organizacija u BiH“, izjavio je Davor Čičić, direktor Sektora marketinga i razvoja u kompaniji Sarajevski kiseljak dd.

On je još istakao da je Sarajevskom kiseljaku kao kompaniji koja podržava razvoj kulture i umjetnosti u BiH, iznimno zadovoljstvo biti sponzor festivala gdje se predstavljaju mladi, neovisni umjetnici koji su nada i budućnost u svoje profesije, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close