Na mliječnom putu

Uskoro promocija Kusturičinog filma sa Monicom Belluci u Hercegovini

Kultura / Flash | 21. 02. 2017. u 16:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "Na mliječnom putu", scenariste i reditelja Emira Kusturice, u Trebinju će premijerno biti prikazan 1. ožujka.

Kusturica je Srni potvrdio da će film biti prikazan u obnovljenoj dvorani Kulturnog centra, a da će premijeri u gradu u kojem je snimljen veći dio filma zajedno sa njim nazočiti glumica Sloboda Mićalović i brojna ekipa koja je u Hercegovini tri ljeta danonoćno i predano radila na ovom ostvarenju.

"Film 'Na mliječnom putu' je filmska bajka snimljena u Hercegovini i taj pejzaž je najbolje iscrtao duhovne pejzaže junaka", kaže Kusturica.

Čuveni režiser najavljuje gradnju još dvije multifunkcionalne kino-dvorane u Trebinju, koje će ovom gradu dati dozu filmskog ugođaja i uvjete da se Trebinje istinski pretvori u grad kulture i umjetnosti.

"Hoće li film biti prikazan u drugim hercegovačkim općinama, još ne znam, pošto je riječ o novoj tehnologiji i potrebno je da budu ispunjeni određeni uvjeti", dodaje Kusturica.

Film "Na mliječnom putu" prati priču o životu jednog čovjeka u tri različita životna razdoblja: u vremenu koje je proveo kao sretni mljekar tijekom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost - kako svoju, tako i svoje zemlje.

Kusturica je ranije za Srnu rekao da je u procesu stvaranja ovog filma, koji je bio dugotrajan, stavio sebe u jednu mladalačku poziciju, dajući od sebe sve što je mogao, uključujući i novac i živce i ljubav prema umjetnosti.

"Sve to sam pretvorio u jedno veliko žrtvovanje", rekao je tada Kustiurica.

Trebinjci s nestrpljenjem očekuju premijeru filma, jer su s velikom pažnjom pratili snimanje svih kadrova u njihovom gradu, a imali su priliku da se tri ljeta druže s glumačkom ekipom koja je često boravila u ovom gradu, među kojima je bila i glumica Monica Belluci.

Kopirati
Drag cursor here to close