Krvnikov trag

Urednik Guardiana Julian Borger u Sarajevu

Kultura / Flash | 26. 04. 2016. u 16:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon višemjesečnih najava, slavni novinar i urednik, član Guardianovog tima koji je dobio Pulizerovu nagradu za ''Snowden files'', Juliana Borgera, od sutra je u Sarajevu kao specijalni gost programa obilježavanja 20 godina Buybooka.

Povod autorovog dolaska je promocija njegove knjige Krvnikov trag koju su međunarodni mediji proglasili važnim dokumentom o povijesti odnosa Međunarodnog kaznenog tribunala u Haagu i Balkanskih ratnih zločinaca.

Promocija, otvorena za javnost, će se održati u četvrtak, 28. 4. 2016. u 20:00 sati, u SARTRU (Gabelina, 4). S posebnim zadovoljstvom Buybook najavljuje da će bivša glasnogovornica Međunarodnog kaznenog tribunala za bivšu Jugoslaviju, aktivistica i autorica Florence Hartmann ovim povodom također boraviti u Sarajevu, te će uz ostale sudionike promocije, Senadu Kreso, Edinu Bećirević, Harisa Pašovića i Damira Uzunovića, sudjelovati u razgovoru s Julianom Borgerom.

Dugo iščekivana Borgerova knjiga Krvnikov trag pojavila se u Buybookovom izdanju prije nešto više od mjesec dana, na dan izricanja presude Radovanu Karadžiću u Haagu, priopćeno je.

Ova uzbudljiva i do sada neispričana priča o Međunarodnom kaznenom tribunalu za bivšu Jugoslaviju i o tome kako su počinitelji ratnih zločina na Balkanu pohvatani u najuspješnijem lovu na čovjeka u povijesti, nakon objavljivanja, privukla je veliku pažnju međunarodne javnosti, a posebno bosanskohercegovačke i regionalne publike.

Kopirati
Drag cursor here to close