Rijetki primjerak

Ukradeno 'Sto godina samoće'

Kultura / Knjige | 04. 05. 2015. u 18:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od prvih tiskanih primjeraka romana "Sto godina samoće" autora Gabriela Garcije Marqueza ukraden je prošlog vikenda tijekom Međunarodnog sajma knjige u kolumbijskoj prijestolnici Bogoti.

Riječ je o jednom od najpoznatijih djela kolumbijskog pisca i nobelovca Marqueza koji je prošle godine preminuo u 87. godini, a BBC javlja da je ukradeni primjerak imao i Marquezov autogram.

Roman je ukraden iz zaključanog ormarića u sajamskom centru Conferitas, a kolumbijska policija vodi istragu i pokušava pomoću nadzornih kamera otkriti kradljivca.

Vlasnik ukradenog primjerka romana Alvaro Castillo je kazao da je taj primjerak tiskan 1967. godine i da se njegova vrijednost procjenjuje na 60.000 dolara.

Castillo je kazao kako je ovaj primjerak svojom rukom potpisao Marquez i napisao posvetu "Gabo će uvijek ostati prijatelj antikvara Alvara Castilla", te dodao da je taj primjerak za njega bio neprocjenjivo vrijedan, piše Anadolija.

Marquez je jedan od najuticajnijih pisaca španjolskog govornog područja. Bio je pisac, novinar i publicista, a 1982.godine je dobio i Nobelovu nagradu za književnost.

Kopirati
Drag cursor here to close