Likovni događaj

U Mostaru u ponedjeljak likovna manifestacija 'Privatno i javno'

Kultura / Flash | 26. 07. 2014. u 07:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 28. srpnja u 19 sati biti će otvorena XIII. Međunarodna izložba "Privatno i javno" u organizaciji ULU En Face.

Projekt "Privatno i javno" pokazuje mogućnosti korištenja privatnih prostora u javne svrhe , posebno insistirajući na mogućnosti prezentiranja mladih umjetnika.

Jednovečernja likovna manifestacija po drugi put postavlja se u Mostaru, u obiteljskom vrtu Inge Dragoje Mikulić i Željka Mikulića, koji će zahvaljujući domaćinima i umjetnicima jednu večer biti otvorena galerija.

Na ovogodišnjoj izložbi sudjeluje 35 akademskih umjetnika iz BiH, Hrvatske i Srbije sa slikama, grafikama, crtežima i skulpturama.

Također će se dodijeliti i nagrade "Privatno i javno" mladim umjetnicima, a stručni žiri za dodjelu nagrada ove godine čine: povjesničarka umjetnosti Inga Dragoje-Mikulić, akademska slikarica Sonja Vuk, asistentica na ALU u Zagrebu, akademski kipar prof. Nikola Vučković, predsjednik ULU En Face, likovni kritičar Ivan Vukoja iz Mostara i povjesničar umjetnosti Tomislav Ćavar iz Širokog Brijega.

Umjetnici različitih generacija i likovnih poetika, jednu će večer mostarskoj publici ponuditi zanimljiv likovni događaj.

Kopirati
Drag cursor here to close