Bela pl. Panthy

U Livnu nastupio jedan od najboljih harmonikaških orkestara u regiji

Kultura / Flash | 29. 07. 2014. u 10:22 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U programu Livanjskog kulturnog ljeta u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu sinoć je održan koncert pod nazivom "Harmoniko sviraj, sviraj", gdje je svoj nastup imao jedan od najboljih harmonikaških orkestara u regiji, Bela pl. Panthy iz Slavonskog Broda.

Orkestar trenutačno okuplja tridesetak članova a tijekom četrdesetak godina djelovanja, sudjelovao je na raznim natjecanjima i gostovao u mnogim gradovima diljem Europe.

Kako su prenijeli iz općine Livno kao organizatori ove kulturne manifestacije, uz redovito sudjelovanje i osvajanje nagrada na pulskim Susretima harmonikaških orkestara, ovaj orkestar ostvario je zapažene nastupe i u Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj i Češkoj te osvojio brojne prestižne nagrade.

Njihova dirigentica je Sanja Nuhanović i u sinoćnjem obraćanju livanjskoj publici zahvalila je na pozivu za sudjelovanje u programu Ljeta te uputila uzvratni poziv livanjskom Harmonikaškom orkestru HKUD Dinara i voditelju Mladenu Jeloviću.

Suradnja i prijateljstvo ova dva orkestra traje zadnjih nekoliko godina i zahvaljujući tome je i ostvareno gostovanje orkestra iz Slavonskog Broda u Livnu.

Kopirati
Drag cursor here to close