Klapske note

Tradicionalnim božićnim koncertom klape donijele Mostaru duh Božića

Kultura / Flash | 19. 12. 2013. u 21:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni 9. božićni koncert klapa ''Hercegovini s ljubavlju'' održan je večeras u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Na koncertu, kojeg organiziraju Hrvatsko glazbeno-pjevačko društvo 'Hrvoje' i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, nastupilo je 12 hercegovačkih klapa i to: 'Hrvoje', Ar'ja', 'Narenta', 'Drača' i 'Krš' iz Mostara, 'Grga' iz Posušja, 'Lirai i 'Trebižat' iz Trebižata, 'Signum' iz Čapljine, 'Diva' iz Širokog Brijega te klape 'Smilje' iz Čitluka i 'Studenac' iz Kruševa.

"Ponosni smo na ovaj koncert. Nije mala stvar imati ovakvu tradiciju kakvu ima ovaj koncert. Njime još jednom želimo pokazati koliko je klapska pjesma postala sastavni dio naše baštine i kako je sve više dobrih klapa koje se rame uz rame s onim najboljim klapama.

Klapsko pjevanje, u svim svojim varijantama, danas je sigurno nešto najljepše što hrvatska kultura može ponuditi. Kao i obično svaka je klapa na koncertu pjevala dvije pjesme, a jedna je morala biti božićna", kazali su organizatori.

Program je vodila radijska urednica Ivana Suton.

Organizaciju koncerta podržali su: Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti – Sarajevo, HT Eronet, Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosna i vinarija 'Keža' iz Ljubuškog.

Kopirati
Drag cursor here to close