Duše Umjetnika

Sve je spremno za ‘Sarajevsku zimu’

Kultura / Flash | 06. 02. 2016. u 14:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se na Bijeloj tabiji realizirala generalna proba povodom otvaranja 32. Internacionalnog festivala Sarajevska Zima 2016 DUŠA. Sve je spremno za svečanu ceremoniju otvaranja, koja će se realizirati 7. veljače, na Bijeloj tabiji, s početkom u 13 sati.

“Sve je spremno za tradicionalno otvaranje Sarajevske Zime. Umjetnici iz cijelog svijeta, kao i građani Grada Sarajeva, pozvani su da sudjeluju u slavljenu Duše Grada – Duše Umjetnika, da zajedno sa našim zborovima pjevaju od Sebilja do Vječne vatre, pjesmu gradu.”, izjavio je direktor festivala Ibrahim Spahić

Građani Grada Sarajeva, kao i umjetnici iz svih krajeva svijeta, sudjelovat će u odavanju počasti djelima Miguela de Cervantesa i Williama Shakespearea, koja će predstaviti Dječije kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka – Don Quijote, te Umjetnička grupa Udruženja gluhih Županije Sarajeva – Hamlet. Navedene dijelove predstava koordinirat će reditelj Aleš Kurt. U svečanoj povorci, koja se od Bijele tabije nastavlja dalje u srcem grada na Baščaršiji, kraj Katedrale, Vječne vatre, sudjelovat će Zbor srednje glazbene škole u Sarajevu, Ismet Huseinović, Rudolf Slomo, Mješoviti omladinski zbor “Cantable” - dirigent, prof. Željka Andrić, kao i niz drugih umjetnika.

Ceremonija otvaranja festivala počinje već u ranim jutarnjim satima sa izložbama koje će se realizirati u galerijama: Galerija IPC, Novi Hram, Hanikah, te traje do kasnih večernjih sati i završava proslavom Kineske nove godine u Clubu Monument. Samo neki od umjetnika i grupa koji će sudjelovati u ceremoniji otvaranja 32. Internacionalnog festivala Sarajevska ZIma 2016 DUŠA su: Plesna trupa BellArte – Nadža Pušilo Bosanski Lonac, AJINAI, George Rivera, duvački kvartet “Per Sempre” – akademskog profesora Sakiba Lačevića, Gudački kvartet - Yevgenya Xaviereffa i još mnogi drugi.

.

Kopirati
Drag cursor here to close