Kad se male ruke slože

Stvaralaštvom protiv nasilja: Izložba učenika Treće osnovne u Mostaru

Kultura / Flash | 02. 06. 2016. u 15:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Stvaralaštvom protiv nasilja' naziv je godišnje izložbe učeničkih radova koja je svečano otvorena u četvrtak, 2.lipnja, u izložbenom prostoru Treće osnovne škole u Mostaru.

Na izložbi su prezentirani učenički radovi ostvareni tijekom protekle školske godine iz svih nastavnih predmeta a kako ističe ravnatelj škole, Stipe Prljić, izložba je postavljena po principu školskih predmeta, odnosno mogu se vidjeti radovi svih predmeta zastupljenih u ovoj školi koje su radila djeca od prvog do devetog razreda.

''Tema nasilja sama po sebi je ove godine jako aktualizirana sa svim ovim akcijskim planovima i svim događanjima koja su nažalost dovela do pojačanog medijskog praćenja samog zbivanja u školama i nasilja ujedno, te je to naš način da pokažemo da se u školama vodi računa o nasilju i da se svi programi prate i provode'', istaknuo je za Bljesak.info ravnatelj ove škole i dodao kako su djeca već navikla na ovakve akcije i tematske izlože te da su reakcije djece, a kako vidi i roditelja, dosta pozitivne.

Pedagoginja ove škole, Lejla Knezović, istaknula je kako su jednim zajedništvom koje su prikazali od samog nastajanje, prikupljanja radova i realizacije postava ove izložbe, željeli podsjetiti djecu na ono što su radili kroz cijelu godinu, ali ih i naučiti da međusobno štite jedni druge.

''U našoj školi nastojimo da nam razredna i predmeta nastava nikada nisu odvojeni, to je neobično jer sukobi upravo nastaju između male i velike djece, te smo zbog toga nazvali ovu izložbu ovako, da bi se osjetilo zajedništvo i kako bi djeca mogla štititi jedni druge. Uglavnom stariji učenici maltretiraju mlađe, a ovdje zajedničkim radom čuvaju jedni druge ali i školu'', istaknula je Knezović te dodala kako je ovo način da se djeca od malih nogu uče, što to znači posjetiti neku kulturnu manifestaciju.

Izložba ostaje otvorena do petka 10. lipnja 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close