"Study table"

Study table - prilika za bh. građane da nauče kako je nastao Daytonski mirovni sporazum

Kultura / Flash | 22. 11. 2015. u 11:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U produkciji FAMA Metodologije i Galerije 11/07/95 te uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini kao dio kampanje '20 godina zajedno postižemo više' u Sarajevu će od danas u Zemaljskom muzeju narednih mjesec dana biti izložen edukacijski "study table" u okviru projekta Škola znanja: Mapiranje Daytonskog mirovnog sporazuma.

Riječ je o jedinstvenom formatu koji će posjetitelji imati priliku vidjeti, gdje će na jednom stolu biti predstavljene četiri vizualizirane i kontekstualizirane ključne faze u ovom mirovnom sporazumu: (1) rat 1992.-1995.; (2) Američka 'Shuttle diplomatija'; (3) 21 dan pregovora u Daytonu; i (4) Postdaytonska Bosna i Hercegovina.

''Daytonski mirovni sporazum nije samo mirovni sporazum koji je očuvao stabilnost i mir u Bosni i Hercegovini; on je prilika da se uči o tome kako nastaju ovakvi sporazumi. Nadamo se da će ovaj Edukacijski 'Study Table' omogućiti kontekstualizaciju i vizualizaciju događaja koji su obilježili kraj 20. stoljeća i koji i danas nastavljaju da formiraju budućnost Bosne i Hercegovine'', istaknuo je Miran Norderland, autor projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close