Rado bi igrali za vas

Sjećate li se 'Rodijaka'?

Kultura / Kazalište | 31. 03. 2014. u 12:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kazališna komedija 'Rodijaci' rađena po tekstovima kolumni Petra Miloša, kod publike diljem naše države ali i inozemstva je izazivala salve smijeha. "Ja sam ovo gledao tri puta i opet ću!", komentari su publike na ovu predstavu koja je glumcima svojevrsna nagrada za njihov trud.

U predstavi glume samo dva glumca Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, producent prestave Miro Barnjak i redatelj Velimir Pšeničnik-Njirić.

Predstava je odigrana od premijere 33 puta. Od toga u inozemstvu je igrana u Švicarskoj (Zug, Shaffhausen, Arbon, Baden), Austriji (Beč, Linz), Njemačkoj (Ludwigsburg)

U komediji igraju samo dva glumca. Sve potrebno za predstavu osim jednog stola i dvije stolice nose sa sobom.

Glumci ističu kako komediju Rodijaci može pratiti uzrast od 11 ili 12 godina pa do najstarijih. Svako od njih naći će u njoj ono što mu se sviđa ili što ga dira. Smiješna i zabavna predstava koja nudi i sloj iznad smijeha bili gledatelji Bošnjaci, Srbi, ili Hrvati o kojima se konkretno i priča u ovoj priči o gastarbajterima iz 60tih godinaprošlog stoljeća.

''Rado ćemo odigrati ovu predstavu opet i za svakoga, naše zadovoljstvo....!! Jer Rodijaci su više od komedije'', naveli su glumci.

Kopirati
Drag cursor here to close