66 sezona

''San ljetne noći'' vraća Shakespearea u Mostar nakon 27 godina

Kultura / Kazalište | 28. 09. 2015. u 10:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je prvi put nakon 27 godina da se Shakespeare vraća u Mostar. Ovo je inače godina Shakespearea i u svijetu se obilježava 400 godina od njegove smrti'', rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru Erol Kadić redatelj predstave ''San ljetne noći'' (u podnaslovu 'Šekspir na deponiji' ).

Premijerom ove predstave, koja će se odigrati u mostarskom Narodnom pozorištu 29. rujna 2015. u 20 sati, bit će otvorena šezdeset šesta po redu kazališna sezona ove kulturne institucije.

Kadić je rekao kako je mostarsko Narodno pozorište prvo u BiH koje predstavlja Shakespearea. Dodao je kako je predstava najambiciozniji projekt kojeg je radilo Pozorište.

Glumica Maja Zećo kazala je kako je veliki izazov igrati Shakespearea te kako je sam proces, rad s kolegama i s redateljem bio vrlo inspirativan.

''Mislim kako smo napravili lijepu predstavu, maštovitu, zanimljivu, drugačiju... Uživala sam u cijelom procesu, uživam još uvijek i nadam se da će i publika uživati s nama'', kazala je Zećo.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 09 do 14 sati, a na dan igranja predstave i od 18 do 20 sati.

Rezervacija karata se vrši putem tel: 036/ 550 128; e -maila-a: [email protected]; ili slanjem poruke u inbox facebook profila Narodnog pozorišta.

U predstavi igraju: Maja Zećo, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jasmin Krpo, Saša Oručević, Emir Spahić, Emir Sejfić, Šerif Aljić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi i Goran Lozo.

Kopirati
Drag cursor here to close