mladi stvaratelji

ROCK'N'WAR u Počitelju: Film o glazbenoj sceni u Tuzli

Kultura / Flash | 03. 08. 2015. u 11:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcija dokumentarnog filma Damira Pirića ROCK'N'WAR održana je sinoć na Međunarodnim susretima mladih stvaratelja u Počitelju. Film koji govori o glazbenoj sceni u Tuzli za vrijeme rata izazvao je pozitivne reakcije publike.

''Arhivske snimke za film prikupljao sam posljednjih 10 godina. Bilo je teško, ali sam uspio zahvaljujući prijateljima koji se i sami pojavljuju u filmu, pričajući događaje za vrijeme odrastanja u ratu, kada su u podrumima svirali rok'', izjavio je Pirić.

U filmu je predstavljeno formiranje tuzlanske glazbene scene u ratu, kada su pod jekom granata, između ostalih, koncerte održavale grupe „Nečasne sestre“, „Rupa u zidu“, „Ludilo“, „Parricide“, „Scarlet“, „Self Discipline“.

''U tim grupama su svirali mladići koji su se po povratku s linije kao pripadnici Armije RBiH okupljali u skloništima na probama uoči koncerta'', rekao je Pirić.

Akteri ovog filma prisjetili su se svojih kolega - glazbenika, koji su poginuli u ratu.

Na kraju projekcije Pirić je zahvalio svima koji su sudjelovali u snimanju filma, nadajući se da će se ROCK'N'WAR prikazati i na drugim kulturnim manifestacijama i filmskim festivalima.

Kopirati
Drag cursor here to close